Pocs problemes a la xarxa viaria tot i la neu i conformisme entre els amants de l'esquí

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Fins a primera hora de la tarda ha estat activada la fase groga per accedir a les parròquies altes i l'accés tallat a Arcalís i el Port d'Envalira. Amb tot, hi ha hagut poca afectació a les carreteres del país. Menys turistes i els que han vingut han arribat preparats per a l'ocasió i amb la intenció de gaudir d'una de les darreres nevades de la temporada.

Les afectacions a la xarxa viària en aquesta nevada de primavera han estat mínimes. Camí de la Massana una topada en el moment en que la precipitació ha estat més intensa. Durant el matí de dissabte la situació només era complicada a partir de la Cortinada.

En aquest punt s'ha activat la fase groga i era necessari l'ús de cadenes. A la zona del Serrat hi han hagut cancel·lacions i els que tenien hotel reservat han patit per arribar a la seva estança.

El risc d'allau és massa elevat en aquesta zona on ha caigut més de mig metre de neu nova en les darreres hores. A les zones més urbanitzades les afectacions han estat mínimes. El flux de turistes ha minvat respecte a la Puríssima o el Nadal.

Els que han vingut estaven alertats i buscaven intencionadament aquesta neu. Algunes famílies han sortit de l'hotel i s'han trobat un panorama del tot inesperat per un 2 d'abril.

De cara a diumenge les previsions apunten a una millora considerable de les condicions atmosfèriques. Es preveu l'obertura progressiva de tots els camps de neu, un cop estiguin tots els sectors securitzats.     

Informa: Cesc Sanjuan
Imatges: Andreij Cristancho

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.