Els agents immobiliaris volen excloure el sector de l'acord amb la UE i defensen poder reclamar dades personals als llogaters

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els agents immobiliaris no volen que el sector estigui inclòs en la lliure circulació de professionals si s'aprova l'acord d'associació amb la Unió Europea. Ho explica Gerard Casellas, president de del Col·legi, que defensa que els propietaris demanin moltes dades als llogaters per estar més segurs ja que estaran protegides.

La lliure circulació de professionals immobiliaris de la Unió Europea aniria en detriment de la qualitat del servei, segons el Col·legi d'Agents i Gestors Immobiliaris (AGIA). Per això han presentat al Govern un informe sobre el sector on reclamen que en les negociacions amb Brussel·les puguin seguir mantenint-se com fins ara.

Segons el president de l'ens, Gerard Casellas, el sector "quedaria desregularitzat i qualsevol podria fer d'agent de la propietat immobiliària i això no seria bo per la professió".  Assegura que "d'altres països han aconseguit excepcions a la norma de liberalitzar-ho tot" i afegeix que si queda recollit en l'acord d'associació, "es respectarà per part dels tribunals europeus".

Respecte a les queixes a Protecció de Dades per immobiliàries que exigeixen un excés de dades personals per llogar un pis i que la cap de l'ens, Reshma Harish Punjabi, va deixar clar que estan totalment fonamentades perquè "és una informació excessiva",  l'AGIA defensa poder reclamar-les. Casellas argumenta que no s'acabaran difonent pel "dret de resguard de la informació". Pensa "que és la pròpia llei la que garanteix que les dades estan ben protegides".

A més, considera que la prohibició de mascotes en molts pisos de lloguer només afecta una minoria i es tracta, sobretot, d'una qüestió de civisme.

Informa: Pere Moliné

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.