Així funciona el sistema andorrà per validar els codis QR del passaport Covid

Des d'aquest divendres és obligatori presentar el certificat Covid per accedir a bars, cafeteries, restaurants. A patir de dilluns, a gimnasos, hotels, museus i perruqueries.

Encara, però, molts establiments tenen dubtes de com llegir els codis QR per a permetre l'accés dels clients. Un dels que es poden utilitzar és el sistema de validació andorrà.

Funciona des de fa més d'una setmana i es tracta d'un web app, al qual s'accedeix mitjançant l'adreça www.validaqr.ad i que no emmagatzema les dades personals.

El web dona accés a la càmera, llegeix el QR que es posa al davant i dona un indicador verd amb nom, cognom i data de naixement com especifica el format del certificat UE. Si no és vàlid per alguna raó, l'indicador és vermell.

Aquesta aplicació permet la verificació dels certificats Covid emesos per Andorra, pels estats membres de la Unió Europea, el Regne Unit i disset estats més.

L'obligatorietat del certiifcat Covid es va anunciar dimecres en la roda de premsa posterior al consell de ministres davant l'increment exponencial de casos de coronavirus SARS-CoV-2.

A més de presentar el certificat Covid, també es necessitarà una TRA per accedir a centres sociosanitaris i locals d'oci nocturn, que veuran reduït l'aforament al 60%. Les reunions presencials de feina segueixen limitades a 10 persones. 

Informa: Redacció

 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.