L'associació per l'Alzheimer demana més places de 24h i insisteix en el centre de dia

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'Associació per la Malaltia de l'Alzheimer reivindica més places de 24 hores per als malalts que ja no poden estar a casa ja que actualment hi ha llista d'espera a les residències. També volen un centre de dia per a aquells que encara són autònoms. Aquestes són dues demandes recurrents de l'associació i que avui han tornat a posar sobre la taula al programa "Ara i Aquí", de Ràdio Nacional.

La posada en marxa de la unitat de memòria seguint el full de ruta establert entre el SAAS i l'Associació per la Malaltia de l'Alzheimer ha millorat la qualitat de vida dels malalts i també dels cuidadors ja que un cop s'hi accedeix, es troben tots els professionals que els cal sense la necessitat d'anar d'un lloc a un altre.

Així ho han reconegut des de l'associació, tot i que creuen que cal fer un pas més i millorar la derivació quan sigui necessari a centres d'atenció 24 hores "perquè la llista d'espera és molt gran", diu la vocal de l'entitat Dolors Rodríguez.

Una altra de les reivindicacions recurrents és el centre de dia, ja que d'aquesta manera les persones que es troben en els primers estadis de la malaltia poden ser ateses sense ocupar places Respir i donar temps als familiars per portar una vida normal.

L'associació organitza dijous la tercera gala Pere Valls per fer conèixer la malaltia, que aquest any porta el lema "Posem color, posem cara a l'Alzheimer".

Entrevista completa a Montse Valls i Dolors Rodríguez, de l'associació per l'Alzheimer a l'Ara i Aquí

 

Informa: Ester Pons
Locució: Montse Grau

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.