La batlle no es creu Gea ni l'extresorer de la FAF, i alerta del risc de destrucció de proves

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La primera batlle instructora del cas Cautxú no es creu les explicacions que han donat l'extresorer i el secretari general de la Federació de Futbol sobre els moviments econòmics entre ells. En l'aute de processament al qual ha tingut accés RTVA la batlle diu que hi ha diversos pagaments i cobraments de centenars de milers d'euros sense justificació entre Tomàs Gea i José Garcia. També denuncia que Garcia hauria intentat destruir proves.

La justícia afirma que no hi ha traça bancària documental dels pagaments de Tomàs Gea a José Garcia. Tampoc considera versemblant l'explicació donada per l'antic tresorer respecte dels nombrosos xecs emesos al portador i amb càrrecs als comptes de la federació, dels quals serien beneficiaris.

L'aute de processament destaca que entre el 2012 i el 2018, Gea hauria cobrat més 275.000 euros repartits en 81 xecs nominatius o al portador sense justificació. En el cas de Garcia, aquesta quantitat se situaria en més de 120.000 euros. L'informe recull imports de 120.000 euros de fons de la FAF provinents de reintegraments en efectiu i de difícil justificació per part de Gea, com ara llibres, roba o colònies.

El text veu racional creure que tots dos podrien ser autors de tres delictes majors: apropiació indeguda, administració deslleial i frau a la CASS. Concretament, afirma que haurien emprat els seus càrrecs a la federació per apropiar-se fons de l'ens.

Alhora haurien exercit els seus poders de forma abusiva en benefici propi i d'altres persones, en detriment de la federació.

El text ha alertat del possible risc de fuga de Garcia, ja que està jubilat i poca cosa fa al país, segons la justícia, des que no treballa. També remarca que, a través d'altres persones, va voler destruir proves relatives als fets pels quals se l'acusa, però que no ho va aconseguir.

L'aute deixa evidències de pagaments superiors a 300.000 euros a una empresa que té Garcia administrador únic i altres transferències per una suma superior als 460.000 euros a una societat lligada també a l'extresorer. A més, també hi ha diversos pagaments a empreses foranes sense detall per quantitats superiors als 100.000 euros.

Cal destacar que una part de les acusacions reflectides a l'aute van ser rebatudes pels investigats posteriorment. La federació encara no s'ha personat com a acusació en aquesta causa i no té previst fer-ho.

Informa: Pere Moliné-Joel Romero
Locució: David Domingo

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.