La comissió de festes de la Massana es fa enrere en l'organització del Roser per l'augment de contagis de la Covid-19

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

A causa de l'increment de casos positius de la Covid-19 al país i en el si de la comissió de festes de la Massana, l'entitat ha comunicat al comú que fa un pas al costat en l'organització del Roser. De forma excepcional, la corporació agafa el timó de la festa i ja ha anunciat que el programa queda reduït a mínims. 

La comissió de festes de la Massana es fa enrere en la preparació del Roser d'aquest cap de setmana arran del creixent nombre de contagis dels darrers dies i sobretot tenint en compte que alguns membres han donat positiu i n'hi ha d'altres que són contactes de persones infectades. El comú ha decidit fer-se càrrec de la festa amb una programació reduïda. De moment, es manté l'espectacle infantil, la missa, l'actuació de l'esbart dansaire Valls del Nord i el concert amb l'orquestra Mediterrània. 

La voluntat de la comissió és "guardar tota l'energia per a la festa major", que tindrà lloc en un mes si la crisi sanitària ho permet. La decisió de fer un pas al costat es va prendre aquest dimecres a la nit, segons ha afirmat una de les integrants, Carla Moix. Tot i que els sap molt de greu, consideren que és el més responsable donades les circumstàncies. Les activitats més rellevants que preparen i que han caigut són el correbars i l'hamburguesada. Moix ha afirmat que "són dos actes bonics i populars, però que impliquen aglomeracions. No ens veiem en cor de dur-los a terme perquè no podem garantir-ne la seguretat". Els agradaria reprogramar-los, però és una qüestió que encara s'ha de parlar amb el comú. 

Totes aquestes modificacions arriben l'endemà que el Govern hagi anunciat que els concerts de les festes majors hauran d'acabar a dos quarts d'onze de la nit, un canvi de protocol motivat per evitar les aglomeracions que es van observar dissabte a les festes del Roser d'Ordino. 

Informa: Laura Cugat-Òscar Serrano
Imatges: Nil Forcada-Arxiu RTVA

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.