Els cortalans del Madriu rebran ajudes pel sobrecost que els suposarà mantenir les propietats amb la prohibició de l'accés rodat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'administració ajudarà econòmicament els cortalans de la vall del Madriu-Perafita-Claror a mantenir el seu patrimoni. Ho ha explicat al Cafè de l'Ara i Aquí la directora del pla de gestió de la vall, Susanna Simon.

La prohibició d'accés rodat a la vall del Madriu afecta els cortalans en la conservació dels seus béns, per això el nou acord dels quatre comuns concernits facilitarà ajuts econòmics a aquests propietaris.

La directora del pla de gestió de la vall del Madriu-Perafita-Claror, Susanna Simon, ha argumentat al Cafè de l'Ara i Aquí el perquè d'aquest compromís: "És molt més costós arreglar una borda o una paret a la vall del Madriu, on no pots accedir amb vehicle rodat i has de fer-ho amb altres mitjans, amb un cost més elevat, que en el cas d'una borda a peu de carretera".

L'accés es podrà fer amb tracció animal o helicòpter, fet que suposarà un sobrecost important en els treballs de manteniment del patrimoni, que ara amb l'ordinació única a les quatre parròquies afectades, serà primordial per al conjunt de la vall. Per això "des de l'administració se'ls ajudarà a assumir aquest sobrecost", ha dit.

Segons Simon, el retard en l'acord no ha impedit que es continués treballant en la conservació de la zona, patrimoni de la humanitat per la Unesco.

Entrevista completa a la directora del pla de gestió de la vall del Madriu, Susanna Simón, a l'Ara i Aquí:

Informa: Sílvia Mestre

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.