El debat de Sant Julià permet contrastar les propostes de DA, d'Acord i Terceravia+UL+I sobre la UE, la llei de transferències o els problemes de circulació de la parròquia

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'acord d'associació amb la Unió Europea, la modificació de la llei de transferències i propostes com l'acabament del vial i la rotonda al Punt de Trobada han estat els punts més discutits en el debat territorial de Sant Julià de Lòria. El demòcrata Carles Álvarez ha hagut de respondre a més d'un retret de adversaris de d'Acord i Terceravia+UL+I, Gerard Alís i Josep Majoral, respectivament.

La del representant de Terceravia estripant un full amb una línia vermella ha estat una de les primeres imatges que ens ha deixat el debat de Sant Julià de Lòria. Una metàfora amb la qual Josep Majoral s'ha referit a la manera com s'han dut les negociacions per a l'acord d'associació amb la Unió Europea, amb manca de transparència i sense consens. Gerard Alís, de d'Acord, ha coincidit amb Majoral i ha aprofitat per recordar que es va proposar un pacte d'estat a l'inici de la legislatura. Carles Álvarez de Demòcrates ha recollit el guant de tots dos i ha anunciat la creació d'una secretaria d'Estat d'Afers d'Estat Europeus per "potenciar les relacions i les negociacions amb la Unió Europea i també posarà remei a aquesta suposada manca d'informació o falta de confiança".

En clau social, Majoral i Alís han mostrat la preocupació per l'habitatge i l'augment del cost de la vida i han recordat a Álvarez les manifestacions que hi ha hagut al carrer. El demòcrata ha matisat que no tot és negatiu i que les xifres d'atur han millorat. Ja en territori, el de d'Acord ha insistit que cal una modificació de la llei de transferències perquè Sant Julià no sigui la gran perjudicada. "Per què ambdós no van donar suport a reforçar la posició de Sant Julià en aquesta llei? El dia que el seu president i candidat de Terceravia avui va dir que donaria suport a això es va acabar el consens i la reunió. Es van tancar les portes i es va presentar la llei de transferències tal qual, perquè es va acceptar el repartiment que ha fet Demòcrates", li ha retret Gerard Alís a Josep Majoral.

Per la seva banda, el de Terceravia i el de d'Acord han retret a Álvarez que Demòcrates porti al programa electoral mesures que calien i anunciaven de fa temps, com el vial o la rotonda del Punt de Trobada, uns projectes que ja anunciaven fa anys. "El 2017 fan un canvi de pel·lícula i de projecte i avui l'han començat. Espero, senyor Álvarez, que aquest canvi de projecte no representi el mateix que ha representat The Cloud, 3 milions d'euros a les escombraries. Ho dic perquè espero que solucioni la problemàtica de la circulació", afegia Majoral.

On han coincidit els tres candidats lauredians és en potenciar la universitat i revitalitzar el comerç. I entre tot, hi ha hagut temps per algun acudit i perquè Majoral i Alís retraguessin al fins ara ministre de Salut la falta d'avenços en la matèria, sobretot pel que fa a la reforma sanitària i el model del SAAS. Álvarez ha defensat la feina feta. Curiosament, Naturlàndia no ha estat entre els temes de debat.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Fernando Montero-Sergi Linares
Locució: David Domingo

Torna a veure el debat complet a l'espai especial #EG2019 d'Andorradifusio.ad:

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.