Eleccions Generals 2019

Comparteix:

Tota l'actualitat de les eleccions generals 2019 que se celebraran el 7 d'abril. Notícies, última hora, debats, entrevistes, blocs informatius, propaganda electoral... Un espai especial per condensar tots els continguts de la campanya electoral del Principat d'Andorra.


La jornada electoral

 • La Nit electoral a ATV - Entrevista a Antoni Martí i el repàs als resultats definitius amb gràfics

  Entrevistem el cap de Govern en funcions, Antoni Martí. Fa balanç d'uns resultats en què Demòcrates no ha pogut revalidar la majoria absoluta. Lamenta especialment haver perdut Escaldes-Engordany. Acabem el programa amb el repàs de tots els resultats amb els gràfics definitius.

 • La Nit electoral a ATV - Les valoracions dels caps de llista i els resultats definitius

  Després de la sorpresa a Escaldes-Engordany i Andorra la Vella, escoltem les paraules dels caps de llista de Liberals d'Andorra, Jordi Gallardo, del Partit Socialdemòcrata, Pere López, i de Demòcrates, Xavier Espot. Es dirigeixen a tots els candidats i fan balanç dels resultats que obren un ampli escenari de pactes. A continuació, compareix el cap de Govern en funcions, Antoni Martí, amb tots els resultats definitius i el nom dels consellers electes.

 • La Nit electoral a ATV - Andorra la Vella i Escaldes-Engordany esdevenen parròquies decisives

  Un cop es comencen a conèixer resultats definitius, els valorem amb representants de partits polítics. Marc Forné, de Liberals d'Andorra, Ferran Mirapeix, per Terceravia+UL+I, Carles Jordana, de Demòcrates, i Carles Blasi, del Partit Socialdemòcrata, fan la lectura de l'escrutini. Molts nervis en la lluita entre Demòcrates i d'Acord a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, que resulten parròquies decisives per evitar una nova majoria absoluta de DA. Comencem a parlar amb els protagonistes i a veure les reaccions de les formacions a les seus dels partits.
   

 • La Nit electoral a ATV - L'anàlisi de l'escrutini i el tancament de les primeres parròquies

  Continua l'escrutini que comença a ser molt emocionant en algunes parròquies com Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Encamp. Durant aquest tram del programa tanquen Canillo i Ordino, que són per Demòcrates, i la Massana, on guanya Ciutadans Compromesos. Ho comentem i valorem el minut a minut amb Delfí Roca, de Progressistes SDP, Tomàs Pascual, d'Units pel Progrés d'Andorra i continua amb nosaltres el politòleg i periodista Yvan Lara.
   

 • La Nit electoral a ATV - Tanquen els col·legis i comença l'escrutini

  Comencem el programa d'ATV dedicat a la nit electoral de les EG2019 20 minuts abans que tanquin els col·legis electorals. Repassem la situació a totes les parròquies i coneixem les dades de participació definitiva. Analitzem les primeres dades en directe amb el director general del Diari d'Andorra, Ignasi de Planell i els politòlegs i periodistes Univers Bertrana i Yvan Lara. Amb els primers vots escrutats la situació és molt ajustada a parròquies clau.

 • La Nit electoral a RNA - Resultats finals

  Amb Miquel Alís, Gerard Estrella i Valentí Closa acabem de seguir els resultats final en les parròquies clau. Sentim els protagonistes des de les seus dels partits i fem l'anàlisi final de la jornada amb Montse Grau i Jordi Lorente.

 • La Nit electoral a RNA - Emoció amb la pugna a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany

  Connexions constants amb les seus dels partits per seguir les reaccions de les formacions polítiques. Es van tancant parròquies mentre seguim l'emocionant pugna entre Demòcrates i d'Acord a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, que estan resultant decisives. Ho comentem tot plegat amb Miquel Alís, Gerard Estrella i Valentí Closa.

 • La Nit electoral a RNA - Comença l'anàlisi de l'escrutini

  Un cop tancats els col·legis electorals i coneguda la dada definitiva de participació, comencem a tenir les primeres dades de l'escrutini. Les analitzem amb el periodista d'RTVA i editor de l'Andorra Actualitat Vespre, Jordi Lorente, i amb el membre d'UPA Andorra, Tomàs Pascual. I en una segona taula amb Jordi Torres, de Progressistes SDP, i Josep Baliellas, de Terceravia.

 • La Nit electoral a RNA - Tanquen els col·legis electorals i la participació final

  Inici del programa especial Nit electoral a RNA amb Àlex Lliteras. Connectem amb tots els equips desplaçats a les parròquies amb el tancament dels col·legis electorals i escoltem les dades definitives de participació de la mà del ministre portaveu en funcions, Jordi Cinca.

 • Roda de premsa amb dades de participació a les 19h

  El portaveu del Govern en funcions, Jordi Cinca, compareix per darrera vegada amb les dades definitives de participació. S'ha tancat finalment amb un 68,33%. Són 18.636 electors dels 27.278 que tenien dret a vot. Per tant, la participació és de  2,7 punts superior a la dels comicis del 2015.

 • Roda de premsa amb dades de participació a les 17h

  El ministre portaveu Jordi Cinca dona les dades de participació a les 17h. A dues hores per tancar els col·legis electorals, la participació global se situa al 61,83%. Han votat 16.865 electors dels 27.278 que tenen dret a vot. A partir de les 19h el Govern oferirà les dades definitives.

 • Especial Jornada electoral RNA - El paper i situació dels joves

  L'estudiant de la Universitat d'Andorra, Marc Ferreiro, i els membres del Fòrum Nacional de la Joventut, Alejandro Corrales i Oriol Servera, ens expliquen com han viscut la campanya electoral, com se senten els joves i com veuen les propostes dels diferents partits. Fan una crida a anar a votar, encara que sigui en blanc. També ens expliquen si els partits compleixen les seves expectatives i si els canals de participació i informació són suficients i com veuen la seva situació respecte al mercat laboral.

 • Especial Jornada electoral RNA - Com viuen la campanya els estudiants que viuen fora

  Conversem amb estudiants que viuen fora d’Andorra. Judit Fillet, Sergi Martí, Clàudia Espot i Adrià Pifarré ens expliquen com han viscut aquestes eleccions generals 2019 des de la distància. Tres d’ells, fills de polítics. Parlen de desafecció i de la importància de la implicació dels joves. Ens diuen què pensen de tantes candidatures i de les noves cares que han aparegut en aquests comicis. També ens expliquen quins problemes tenen o han tingut per estudiar fora del país i quines són les seves necessitats.

 • Roda de premsa amb dades de participació a les 13h

  Roda de premsa del Govern amb dades de participació fins a les 13h. Jordi Cinca explica que ja ha votat un 44,78% dels electors. Són 12.216 dels 27.278 que tenen dret a vot.  És un lleuger increment respecte els comicis anteriors. El ministre portaveu en funcions, però, opina que al llarg de la tarda les dades s’aniran igualant a les del 2015.

 • Especial Jornada electoral RNA - L'anàlisi política amb Albert Gomà, Joan Micó i Tomàs Navarro

  L’análisi política amb el sociòleg Albert Gomà, el director del CRES, Joan Micó, i el psicòleg Tomàs Navarro. Posen en relleu la incògnita en aquestes EG2019 i el pes de les parròquies, que són decisives. Amb ells parlem de de desafecció i de com ha anat baixat la participació els darrers anys, de com s'han comunicat els partits i de com viuen els residents unes eleccions en què no poden votar. Com ha de ser un bon polític? S'ha de professionalitzar? Què en pensen de les llistes obertes? Són algunes de les qüestions principals que hem abordat en aquesta tertúlia.

 • Especial Jornada electoral RNA - L’anàlisi periodístic de les EG2019 amb Albert Roig, Yvan Lara i Gualbert Osorio

  L’anàlisi dels periodistes Albert Roig, Yvan Lara i Gualbert Osorio d’aquestes eleccions generals 2019. Com han vist la campanya? Què en pensen d’aquesta xifra rècord de llistes electorals? Com valoren l’actuació dels polítics aquests dies i com s’han aproximat als electors? Quina ha estat l’evolució i les sensacions respecte comicis anteriors? Quin serà el grau de vot en blanc?

 • Especial Jornada electoral RNA - Electors novells i l'augment del vot judicial

  La Carla i el Miquel Anguita tenen 18 i 20 anys. És la primera vegada que voten. Ens ho expliquen en directe. Diuen que estan emocionats i que la decisió ha estat difícil. Demanen als joves que s'informin bé llegint els programes electorals i mirant els debats. Valorem l’important increment del vot judicial en un 20% amb el responsable, Jaume Freixas, i fem una altra ronda de connexions amb les parròquies i candidats que voten i fan balanç de la campanya.

 • Especial Jornada electoral RNA - Obertura dels col·legis i desplegament d'RTVA

  Comencem el programa especial d'RNA dedicat a la jornada electoral amb tots els equips d'RTVA desplaçats als col·legis, a totes les parròquies i al Pas de la Casa. Parlem amb els candidats més matiners i també amb la cap d'Informatius, Gemma Rial, i el cap de Realització, David Ramos, d'aquesta casa. Ens avancen com serà el programa especial d'ATV, amb una aposta decidida pels gràfics, i fan balanç de la campanya electoral més complicada fins ara, amb xifra rècord de candidatures.

 • Dia 13. Actualitat electoral del 5 d'abril - vespre

  Última oportunitat per a les candidatures d'exposar les seves mesures, tant dirigides a tot el país com a les diferents parròquies. Alguns partits aprofiten per aplegar-se en actes de final de campanya. Altres fan un balanç d'aquests dies i les apostes de resultats. 

 • Dia 13. Actualitat electoral del 5 d'abril - migdia

  Darrer dia de campanya en què molts dels candidats i candidades aprofiten per demanar el vot abans de la jornada de reflexió. Balanços, valoracions i optimisme centren l'actualitat d'aquest 13è dia marcat també pel darrer dels debats sectorials sobre el model social. Aquest vespre, el debat nacional a les 20.45h amb tots els caps de llista.