Les esglèsies es sumen a les Jornades Europees del Patrimoni mostrant objectes litúrgics dels segles passats

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Les esglésies d'Andorra també han volgut formar part de les Jornades Europees del Patrimoni. A les set parròquies, s'han presentat objectes litúrgics de segles passats a les sagristies de les esglésies parroquials que, normalment, no estan a l'abast del públic.

Al llarg del cap de setmana, els fidels de les parròquies han pogut veure algun objecte nou a la sagristia. Es tracta de diversos objectes litúrgics que s'han volgut mostrar al públic dins el marc de les Jornades Europees del Patrimoni.

A l'església de Sant Cerni de Canillo podem trobar objectes litúrgics que daten del segle XVI.

Un ostensori, copons i calzes són alguns dels elements que hi podem trobar. Tots, en un espai reservat que només poden ser observats des de darrere de la reixa.

I d'altres que daten del segle XVII. En aquest cas es troben a la parròquia d'Ordino, a l'església de Sant Corneli i Sant Cebrià.

Unes relíquies que els capellans han hagut de cuidar al llarg de tots aquests anys i que, ara, és el moment de mostrar al públic. "Hem heretat el patrimoni de l'Església i el que hem de fer és cuidar-lo i estimar-lo perquè no es perdi", ha remarcat el rector de la parròquia d'Ordino, Joan Fenosa. 

Unes joies que es podran visitar fins aquest diumenge i que tornaran a guardar-se després de dos dies de cara al públic.

Informa: Anna Mata
Imatges: Arnau Gaya

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.