El cap de Govern defensa que l'increment de la pressió fiscal no té per què ser negatiu

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Xavier Espot també ha aprofitat l'acte a Setúria per negar les informacions que alertaven sobre la pressió fiscal que s'enfila al voltant del 25%.

El cap de Govern ha dit que cal contextualitzar aquesta informació, tot recordant que no és la primera vegada que s'arriba a aquest percentatge. Fins i tot, segons Espot, pot ser un indicatiu molt positiu perquè vol dir que les empreses generen més beneficis. "Si això va vinculat a una major recaptació en concepte de, per exemple, l'impost de societats, vol dir que les empreses fan més beneficis i que hi ha un creixement de l'activitat econòmica. L'important és que el creixement sigui conjuntural i que al mateix temps no porti causa de la creació de noves figures impositives, que crec que és el cas", considera.

A més, ha recordat que en comparació amb altres països, a Andorra una part important de la pressió fiscal recau en els visitants a través del pagament de l'IGI.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Anna Ginestà

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.