Fàbrega es reunirà al setembre amb la Generalitat perquè l'hospital d'Andorra sigui el de referència per l'Alt Urgell

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, es reunirà al setembre amb la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, per tractar la viabilitat d'un acord perquè l'hospital de Meritxell sigui el de referència per als habitants de l'Alt Urgell.

Així ho ha avançat aquest dimecres a l'"Obert per vacances" Jordi Fàbrega. El problema rau en les competències sobre qui ha de negociar amb Andorra, ja que si bé a l'estat espanyol la sanitat és competència de les comunitats autònomes, les negociacions s'han de plantejar d'estat a estat, amb l'afegit que Andorra és un país tercer.

Fàbrega veu viable l'acord i vol que sigui la Generalitat qui convoqui la reunió a tres bandes. A més recorda que ja existeix un acord sobre sanitat entre Andorra i Catalunya, "un conveni que nosaltres, humilment, creiem que ens podria servir de paraigües per fer-ho; però de vegades, el que ens agradaria és que se celebrés aquesta reunió (a tres bandes), ens és igual qui la convoqui, quan vegi a la senyora Vergés li demanaré que sigui ella la que la convoqui", avança.

L'alcalde de la Seu assegura que la idea té el suport de les autoritats andorranes. L'acord convertirà l'hospital de Meritxell en el de referència per als habitants de la comarca de l'Alt Urgell, molt més a prop que l'actual, l'Arnau, de Lleida. Segons Fàbrega, es beneficiarien de certs serveis, com ara l'UCI o especialistes que no s'ofereixen des d'un hospital comarcal com el de la Seu. També ha reiterat la importància que a curt termini tindrà l'aeroport d'Andorra-la Seu per a la zona i s'ha mostrat convençut que la instal·lació del sistema GPS serà realitat a la primavera.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Anna Ginestà

Torna a escoltar l'entrevista completa a l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, al podcast de l'Obert per vacances:

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.