Gairebé un 50% de les empreses tindran problemes per retornar els diners dels crèdits tous

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els crèdits tous són un dels problemes de futur per al petit comerç. En aquest sentit, gairebé un 50% de les empreses del país asseguren que tindran problemes per tornar els diners.

La capacitat econòmica del teixit empresarial s'ha vist afectada per la pandèmia. La crisi sanitària ha provocat problemes de liquiditat que ha hagut d'esmenar el Govern amb l'emissió de crèdits tous.

En aquest sentit, gairebé la meitat de les empreses del país apunten que tindran problemes per tornar els diners. Empresaris asseguren que la veritable crisi arribarà ara, amb les dificultats del retorn dels ajuts que, al seu torn, motivaran el tancament de molts negocis que fins ara han aguantat l'estocada de la Covid-19.

Els qui asseguren que ho tindran més complicat són el sector hoteler, la indústria i el petit comerç, tal i com comenta el comerciant, Lluís Espanya.

Després de quatre onades i més d'un any d'inestabilitat sanitària i econòmica, l'informe de conjuntura de la Cambra de Comerç reflecteix que una de cada cinc empreses hauria de tancar si hi ha un nou repunt mundial que afecti la mobilitat entre territoris.

La situació està tensionada i la morositat ha crescut de manera notable durant el 2020. Els hotels són, un cop més, els més afectats, i és que la meitat d'aquests asseguren que han experimentat un increment dels impagaments. La indústria també en lamenta un augment.

Informa: Òscar Serrano-Pere Moliné
Imatges: Anna Romagosa-Pere Besolí
Locució: Sílvia Mestre

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.