El Govern facilitarà un test ràpid d'antígens als residents més grans de sis anys de manera gratuïta

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Amb l'objectiu d'evitar un augment descontrolat de contagis després de Nadal, el Govern facilitarà de manera gratuïta un test d'antígens d'autoconsum a la població més gran de sis anys. La manera de distribuir aquests tests es presentarà els pròxims dies, quan s'estableixi la fórmula amb la col·laboració dels comuns. També es preveu la venda d'aquest tipus de proves en farmàcies, a més d'habilitar stop-labs per fer-les amb cita prèvia durant els dies festius.

Cribrar, cribrar i cribrar. L'estratègia que el Govern segueix per fer front a la pandèmia es reforça per a les festes de Nadal.

Es recomana que el mateix dia de fer qualsevol trobada tothom es faci una prova per saber si pot contagiar. Per aquest motiu, es facilitarà de manera gratuïta un test ràpid d'antígens d'autoconsum als residents més grans de sis anys.

Segons ha remarcat el cap de Govern, Xavier Espot, l'objectiu és "posar les coses el més fàcil possible a través de la gratuïtat del test i d'una forma de dispensa el més àgil possible". No obstant això, ha destacat que "l'últim gra de sorra l'ha de posar el ciutadà".

La distribució dels tests encara s'ha d'acabar de definir amb la col·laboració dels comuns. També es mantenen converses amb farmàcies i proveïdors perquè tothom en disposi. El ministeri de Salut calcula que el risc de contagi en les reunions podria disminuir un 56% si totes les persones es fan el test.

A l'espera de tenir una prova de saliva amb garanties suficients, les que agafen mostres per l'orifici nasal continuen sent les més efectives, segons ha assenyalat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.

Les properes setmanes es reforçaran els recursos als stop-labs i l'atenció telefònica per demanar hora per fer-se les proves.

El cribratge periòdic continua sent l'estratègia per combatre la Covid-19, mentre s'espera el pla de vacunació. Joan Martínez Benazet assegura que no es trigarà gaire a encetar-lo, un cop comencin els Estats veïns. Espanya preveu iniciar la vacunació el 4 de gener.

Roda de premsa completa del Govern d'aquest dilluns 14 de desembre de 2020:

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Nil Forcada-Arxiu RTVA

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.