Els informes permetien reincorporar fins a 3.000 treballadors però Salut ha optat per la prudència amb només un terç d'aquests

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Una nova defunció d'una persona del Cedre eleva les víctimes mortals de la Covid-19 fins a 36. La part positiva és que augmenta el nombre de curats i cau el d'hospitalitzacions relacionades amb la malaltia. El ministre de Salut continua recomanant no abaixar la guàrdia per mantenir estable l'UCI que abans de la crisi no havia tingut mai més de 8 ingressats. Ha afegit que les dades permetien tornar a la feina fins a 3.000 persones però s'ha optat per un criteri de prudència.

Augmenta el nombre de persones que han superat la malaltia, que aquest diumenge és de 235 tot i haver de lamentar una nova defunció, la d'una persona resident del Cedre de 87 anys. El nombre total de positius ha augmentat en 9 persones assolint els 713, 442 dels quals es mantenen actius. S'ha rebaixat el nombre d'hospitalitzacions que aquest diumenge era de 35, 19 de les quals es troben a l'UCI. Al Cedre hi ha 41 positius, 5 més que aquest dissabte.

El ministre de Salut insisteix que les dades són optimistes i per això s'ha decidit l'obertura tímida de noves activitats. Tot i així, recomana no abaixar els braços respecte de les mesures de protecció. Joan Martínez Benazet ha afegit que aquesta reobertura ha estat molt estudiada i, encara que les dades permetien obrir més sectors i mobilitzar més treballadors, s'ha decidit mantenir un criteri de prudència. "S'havia vist que uns 3.000 treballadors que es mobilitzessin no tindrien, en principi, un impacte en l'evolució o un rebrot de l'epidèmia i hem agafat un criteri de prudència, d'anar tres vegades per sota d'aquesta xifra recomanada pels nostres assessors tècnics", explicava.

Sobre els tests massius a la població ha dit que es treballa encara en tot el protocol que ha definit de complicat. Ha afegit que s'informarà la ciutadania de com es farà i demana calma. Ja s'han registrat 28.000 sol·licituds d'unitat de convivència al web d'inscripcions i ha demanat paciència als transfronterers. Un col·lectiu que també farà els tests però amb qui es contactarà de manera diferenciada. Els tests, que han estat doblement comprovats per una agència específica i de confiança a la Xina, també es verificaran a Andorra.

Torna a veure la roda de premsa del ministre portaveu, Eric Jover, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, d'aquest diumenge a la tarda:

Informa: Anna Pifarré-Sílvia Mestre
Imatges: Pere Besolí

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.