Les passejades fan augmentar un 10% la mobilitat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El passeig dels ciutadans d'aquests darrers dies ha suposat un augment del 10% de la mobilitat de les persones i el govern adverteix a empreses i treballadors que l'excepció que comença aquest dilluns no representa tornar a l'activitat com abans.

El rastreig als telèfons mòbils que ja s'executa des de fa dies ha donat com a resultat que el passeig d'aquests darrers dies ha suposat un augment del 10% de la mobilitat de les persones. Els ministres han estat clars amb l'excepció a empreses, treballadors i autònoms que demà comença, en el sentit que l'activitat als llocs de feina no podrà ser la mateixa que abans.

"Podem fer aquestes mesures excepcionals de desconfinament, amb aquest símil del ministre de Salut de 'començar a obrir una mica l'aixeta' però hem d'estar especialment vigilants perquè la situació sanitària encara és tensa i no ens podem permetre un rebrot de la malaltia", considera el ministre portaveu, Eric Jover.

El portaveu de l'executiu ha explicat que de les 85 inscripcions rebudes per al servei de guarda d'infants majors de 3 anys només 17 corresponen a activitats que obren dilluns, així ha demanat paciència a la resta de pares i mares. "Aquells que omplin aquest formulari, que siguin associats a les activitats que obren aquesta setmana. Si no, més endavant tindran temps de fer-ho i de posar-se en contacte amb el Ministeri d'Educació", assegurava.

Jover afegeix que el funcionament d'aquest servei no tindrà res a veure amb una escola i ha recordat que s'haurà de respectar tota la normativa sanitària de seguretat actual. "Les normes que hi hauran, d'allunyament entre alumnes, amb els professionals, els controls que hi haurà... no es correspondran en res amb l'activitat escolar normal. Seran les normes dictades pel Ministeri de Salut les que s'hi imposaran", avançava.

Aquest dilluns en la roda de premsa de les 5 de la tarda compareixerà la ministra d'Educació per explicar el funcionament d'aquest servei i en quin punt es troba el curs escolar, donant més detalls de com es desenvoluparà l'activitat lectiva en relació amb la pandèmia.

Torna a veure la roda de premsa del ministre portaveu, Eric Jover, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, d'aquest diumenge a la tarda:

Informa: Sílvia Mestre-Anna Pifarré

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.