La Jonca treballa les emocions per al concert de Meritxell

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Jove Orquestra de Cambra d'Andorra suma una dotzena d'incorporacions per al Concert de Meritxell. Per a molts és l'inici de curs. Aquest dilluns han començat a assajar el repertori a l'Auditori Nacional, on a banda de la part musical, serà molt important el treball de les emocions.

Fa tres dies que han començat a assajar el repertori del Concert de Meritxell en què a diferència d'altres anys on es feia el contrast amb estils musicals, enguany es canvia el discurs per contraposar diferents atmosferes musicals: la dels paisatges nòrdics, un repertori que dirigirà dirigirà Gerard Claret, i la de la Mediterrània, amb el convidat Yannis Papaioannou.

Per això es treballen, a més les emocions, que segons indica Claret, tindran un paper fonamental en la part dedicada a les músiques del nord i que girarà "entorn a la natura i als propis sentiments". L'objectiu és que "els participants entrin en aquest context emocional".

Noves incorporacions

Cada any hi ha incorporacions al planter de la Jonca. Enguany, dotze membres nous, alguns dels quals ja van participar al Concert de Primavera.

La feina de captació en l'últim curs de l'Institut de Música és el que després dona aquests fruits. Claret explica que amb els professors de l'institut valoren "quins són els que podem incorporar i es fan tots els esforços possibles i impossibles perquè hi pugui haver el màxim de gent". A partir d'aquí, "són nous elements que formen part de la plantilla de la Jonca que rebrem amb els braços oberts en les properes edicions".

Diumenge 16 de setembre serà el gran dia per a molts. La cita la podran seguir en directe a Ràdio i Televisió d'Andorra.

Informa: Rosa Alberch
Imatge: Ruben Calvo

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.