L'hospital prohibeix temporalment les visites i ajorna les cirurgies

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La pressió sobre el sistema sanitari segueix creixent des de passat festes. Als brots detectats als centres de Salita, Sant Vicenç d'Enclar i l'Albó, se'ls hi ha de sumar els casos detectats aquest cap de setmana a l'Hospital de Meritxell. Casos que han fet saltar les alarmes del SAAS, que ha decidit activar els protocols de seguretat i prohibir totes les visites al centre hospitalari fins que la situació no estigui controlada. També ha decidit suspendre tota activitat quirúrgica no essencial, almenys, una setmana.

A hores d'ara, el centre suma dos brots concentrats entre els pacients de la segona i la tercera planta. D'aquests, només s'han detectat quatre persones infectades, però el centre està cribrant la resta de pacients i personal sanitari que resideix i treballa a les plantes afectades per descartar nous positius.

A tot això se li ha de sumar cinc nous ingressos en les darreres 24 hores, 2 dels quals a la Unitat de Cures Intensives, que fa que la situació a l'hospital sigui cada cop més complicada. A hores d'ara hi ha 27 persones ingressades a l'hospital, 9 a l'UCI i 6 amb ventilació mecànica.

Andorra supera la barrera dels 9.000 contagis

Pel que fa a l'actualització sanitària, Salut ha registrat 45 casos nous en les darreres 24 hores, el que fa que la xifra de casos totals se situï en 9.083, 8.226 dels quals corresponents a la segona onada. Els casos actius se situen a hores d'ara en 838. Des de la darrera actualització no s'ha hagut de lamentar cap defunció vinculada al coronavirus després que aquest dissabte la xifra pugés fins a les 91 víctimes.

A la planta Covid del Cedre hi ha 20 pacients ingressats, dels quals 7 procedeixen de Salita, 11 de Sant Vicenç d'Enclar, un de la residència l'Albó i un d'Urgències de l'hospital. Pel que fa a la població escolar, 30 aules estan sota vigilància activa, 4 de manera total i 26 parcial, i 20 en vigilància passiva.

Informa: Òscar Serrano - Neus Toro
 

 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.