Salut calcula que a la primavera s'haurà vacunat de la Covid-19 entre un 30 i un 40% de la població

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, preveu que a la primavera s'haurà vacunat entre un 30 i un 40% de la població, després d'una primera remesa que cobrirà entre un 15 i un 20% de la ciutadania.

És optimista i creu que en un any una gran part de la població tindrà immunitat contra el virus i es podrà fer vida normal. El protocol serà vacunar els més grans de 65 anys, persones amb vulnerabilitat i professionals sanitaris. Les primeres vacunes es posaran a inici d'any.

Així ho ha expressat durant la roda de premsa d'actualització de la situació sanitària en què també ha valorat el 70% d'efectivitat de la vacuna d'Oxford-AstraZeneca. Assegura que "qualsevol efectivitat per sobre del 60% és molt alta".

En les darreres 24 hores s'han produït 48 nous contagis. Els casos totals són 6.304, dels quals 5.446 corresponen a la segona onada. Actualment hi ha 823 casos actius. A l'hospital hi ha 19 persones ingressades, 10 a planta i 9 a l'UCI (7 amb ventilació mecànica). Respecte a les escoles, 31 aules són les afectades, 11 es troben en aïllament total i 20 en aïllament parcial.

La taxa de reproducció se situa en el 0,9 i es manté estable. El ministre de Salut alerta, però, que "petits errors provoquen petits brots que poden esdevenir-ne de grans i descontrolar la pandèmia".

Quant al brot al centre penitenciari, hi ha 12 afectats de la Covid-19: 10 agents, 1 persona de manteniment i 1 administratiu. A l'àrea de pal·liatius de l'hospital el brot es manté igual, amb 6 professionals positius, 1 estudiant i 4 pacients.

Represa de les activitats esportives

La ministra d'Esports, Sílvia Riva, ha presentat el pla per a la represa progressiva de les competicions esportives. Començarà el 28 de novembre i comportarà cribratges setmanals a esportistes i equips tècnics.

Roda de premsa completa del Govern d'aquest dilluns 23 de novembre:

Informa: Redacció

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.