Martínez Benazet demana no relaxar-se amb la flexibilització de les restriccions

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La xifra de nous contagis continua estable amb 48 de nous. La taxa de reproducció es troba en 0,9 i la pressió hospitalària disminueix. Amb tot, el ministre Martínez Benazet recorda que tot comença amb un petit error i un petit brot. En l'última setmana s'han flexibilitzat les restriccions. A partir d'aquest dimarts es poden fer taules de quatre a restaurants i a terrasses. El ministre demana molta precaució i seguir les normes.

Aquest dilluns se sumen 48 contagis nous per la Covid-19 i 47 altes. Això vol dir que hi ha 823 casos actius. Els casos totals són 6.304, dels quals 5.446 corresponen a la segona onada.

A l'hospital, tres persones han estat donades d'alta. N'hi ha 19 d'ingressades, 9 a l'UCI, 7 de les quals amb ventilació mecànica.

Respecte a les escoles, 31 aules són les afectades, 11 es troben en aïllament total i 20 en aïllament parcial.

Quant al brot al centre penitenciari, hi ha 12 afectats de la Covid-19: 10 agents, 1 persona de manteniment i 1 administratiu. A l'àrea de pal·liatius de l'hospital el brot es manté igual, amb 6 professionals positius, 1 estudiant i 4 pacients. Al Cedre no hi ha casos i tampoc s'han de lamentar defuncions.

La primera valoració del ministre és que la pressió sanitària ha baixat però cal considerar que la taxa de reproducció es manté en 0,9 i que els casos a l'UCI són de llarga estada.

El titular de Salut recorda que l'hivern serà llarg i que cal evitar trencar les normes. Alerta que "petits errors provoquen petits brots que poden esdevenir-ne de grans i descontrolar la pandèmia". Per això demana "a tothom que limiti les seves interaccions socials i que guardi les mesures preventives".

I més si volem preservar el luxe de reunir-nos. A partir d'aquest dimarts es podran reunir un màxim de 4 persones que no siguin convivents i el mateix nombre a les terrasses de bars, restaurants i cafeteries.

Roda de premsa completa del Govern d'aquest dilluns 23 de novembre:

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Pere Besolí-Arxiu RTVA

 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.