La Massana segueix Encamp i aprova el 0% de cessió obligatòria per construir pisos de lloguer

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Massana s'ha convertit en el segon comú, després d'Encamp, a aprovar que les construccions que es destinin al lloguer no estaran sotmeses a la cessió obligatòria de terreny. En els darrers temps no hi havia hagut cap promoció d'aquesta mena a la parròquia.

El comú de la Massana ha celebrat sessió de consell amb un sol punt a l'ordre del dia: donar el vistiplau al decret de reducció al zero per cent del percentatge de cessió obligatòria i gratuïta del sòl. Això sí, només per a llicències d'obra que tinguin per finalitat la construcció d'edificis destinats al lloguer.

La mesura estarà vigent vint mesos. La cònsol major, Olga Molné, ha assegurat que hi ha empreses que hi han mostrat interès però encara no hi ha cap projecte en ferm. Espera que aquesta decisió "serveixi perquè almenys hi hagi un o dos blocs d'habitatges de lloguer que es puguin tirar endavant" que no s'haguessin construït sense aquesta mesura. "Ho fem per fomentar l'habitage de lloguer i per intentar que les persones que disposen de parcel·les les destinin a aquest tipus d'habitatge".

Les promocions que sol·licitin aquesta exempció hauran d'iniciar l'obra en un termini màxim de cinc mesos des que se'ls atorgui la llicència. Molné ha assegurat que "aquests darrers anys no hi ha hagut pràcticament cap obra destinada al lloguer perquè no surten els números". "Per tant, no deixem de cobrar perquè com tampoc entren habitatges de lloguer, no rebem ingressos".

Les obres que s'hi acullin hauran d'estar acabades en un termini màxim de tres anys.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Sergi Linares

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.