El Pas de la Casa i l'heliport centren el capítol territorial en el debat d'Encamp

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

David Ríos i Jordi Torres s'han adreçat més d'un retret en el debat de la llista territorial d'Encamp. L'heliport, el salari o l'habitatge han estat els capítols més comentats. El punt més sensible, el Pas de la Casa.

El debat d'Encamp en clau nacional s'ha convertit en un conjunt de retrets que han tingut una de les primeres parades en l'apartat del social i econòmic. Olga Martínez, de Terceravia+Unió Laurediana+Independents defensa que la millora del nivell de la vida no passa per pujar el sou sinó per polítiques que passin per termes macroeconòmics. "Per poder augmentar el salari mínim necessitem generar riquesa interna i quan ho tinguem assolit, aleshores serà quan posarem un valor al salari mínim. No podem fer populismes en aquest sentit", ha insistit.

Aaron Comella, de Progressistes SDP, creu que el punt de partida és la pujada de 1.050 a 1.200 euros. Per al candidat, és "el peix que es mossega la cua. Si no s'augmenten els salaris, el consum intern dels nostres comerços etc. cada vegada s'empobreix més i hi haurà més gent a l'atur i menys prestacions socials".

Aquest punt també l'ha defensat el candidat de d'Acord David Ríos en contraposició a la pujada gradual fins a 1.200 que proposa UP+Demòcrates. També ha deixat palès el sentiment de tardança de l'actual Govern ara en funcions i afegint qüestions com l'habitatge que els ha portat a un encreuament de paraules. "Si vostès, que estan governant, haguessin pogut preveure aquesta problemàtica, que fa temps que se'n parla... Han bloquejat sistemàticament totes les iniciatives", li retreia al candidat d'UP+Demòcrates, Jordi Torres.

Aquest, precisament, li ha respost que "al Consell es va aprovar la llei de mesures urgents per l'habitatge i per part del Partit Socialdemòcrata tampoc no hi vam veure cap proposta concreta i concisa que ens pogués ajudar".

En clau parroquial el Pas de la Casa és un dels pilars de les propostes. Torres ha recordat el projecte de la nova estació depuradora, la nova central de cogeneració o les obres d'embelliment de l'avinguda, que començaran al maig. Martínez ha insistit, per la seva banda, que "s'ha d'augmentar la seguretat ciutadana perquè el Pas sigui més atractiu per als turistes que hi van a passar el cap de setmana o les vacances". Ríos ha criticat que el pediatra pugi un dia només i Comella ha proposat "promoure el nucli comercial del Pas de la Casa en les campanyes nacionals de turisme, no com ha fet fins ara Andorra Turisme".

L'acord d'associació amb Europa, l'obertura econòmica i la necessitat que l'heliport s'hagi d'implantar a Encamp han estat altres temes de debat.

Torna a veure el debat complet a l'espai especial #EG2019 d'Andorradifusio.ad:

Informa: Rosa Alberch
Imatge: Kevin Ribeiro

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.