Passar del confinament total a un de selectiu, principal objectiu dels tests d'anticossos a tota la població

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Passar del confinament del conjunt de la població a un confinament selectiu de només els infectats i els seus contactes. Aquest és l'objectiu dels testos massius que es faran a partir dels pròxims dies. L'operativa, que Martínez Benazet ha qualificat com la de més magnitud que s'ha fet mai al país, mobilitzarà 638 persones.

Fer una fotografia de l'estat epidemiològic de tots els que viuen i/o treballen a Andorra per poder afinar l'estratègia a seguir a partir d'ara per contenir i controlar l'epidèmia de la Covid-19. Aquest és el propòsit dels testos massius a tota la població.

L'operativa ja està a punt i tan sols cal marcar el dia d'inici per activar-la. Hi haurà 58 taules distribuïdes entre els onze punts de control que recolliran dades simultàniament.

El ministre de Salut ha subratllat que es tracta del repte logístic de més magnitud que ha assumit mai el país, per al qual es mobilitzaran 366 efectius sanitaris i de suport i 270 més per a la intendència. Ha posat en relleu que "és molt complex, molt tècnic i obliga a moure tots els ciutadans d'Andorra i, per tant, necessita d'una feina molt acurada i sincronitzada". "A Andorra hem fet molts esdeveniments grans però aquest serà el més gran que hem fet mai en aquest país per volum i tecnificació" ha afirmat.

Ja hi ha 44.000 persones preregistrades amb les quals aniran contactant els comuns per citar-los. En última instància es citarà els transfronterers i els temporers.

El director d'Actua Innovació, Marc Pons, que ha presentat com s'organitzarà, calcula que la primera de les dues tongades de tests s'allargarà deu dies, de manera que catorze dies després de l'inici es podrà començar la segona ronda. L'horari serà de 8h a 20h.

Benazet ha dit que ara el més important no és tant fixar el dia d'inici sinó assegurar la qualitat del procés. Fetes les dues rondes tothom podrà conèixer els seus resultats. Després de la primera fase només es comunicaran als que presentin indicis de positiu, als quals se'ls contactarà per fer-los un PCR.

El material per fer els testos encara és a la Xina però ja ha superat els tràmits duaners i volarà directament a Barcelona pròximament. S'ha volgut prioritzar que el material superés tots els filtres de qualitat abans que agilitar la data d'arribada.

Roda de premsa completa d'aquest dijous 23 d'abril:

Informa: Gerard Gort

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.