Serveis, comerç i hostaleria són els sectors que més crèdits tous demanen

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Sector de serveis, comerç i hostaleria són les empreses que més s'acullen al programa de crèdits tous. En total s'han presentat 1.487 sol·licituds, majoritàriament d'imports inferiors a 20.000 euros. Cal destacar que 62 d'aquestes demandes eren de grans empreses, amb imports de més d'un milió d'euros.

El programa té com a objectiu ajudar a fer front a despeses com els salaris o els proveïdors i també per refinançar obligacions creditícies.

Del total de les demandes, la majoria corresponen a empreses amb una tipologia molt diversa. En 62 casos es tracta d'empreses grans, amb sol·licituds que superaven el milió d'euros. De la resta, 120 eren per a imports al voltant del mig milió d'euros i la resta, quantitats que no sobrepassaven els 20.000 euros.

Per sectors, serveis, comerç, hostaleria i construcció són els que mes sol·licituds presenten. Del total de demandes, 960 han estat estimades i 126 denegades. S'han atorgat 89 milions d'euros.

El Govern ja prepara un nou programa de crèdits tous, que serà sensiblement diferent. El ministre portaveu, Eric Jover, recorda que "vindrà acompanyat d'altres mesures, com les suspensions temporals d'activitat i les reduccions de jornada". A més, afegeix que "ja no estarem parlant d'una fase de tancament absolut i hem de preveure que s'adeqüi a un retorn progressiu un major nivell d'activitat econòmica".

Prop de 700 inscrits al registre d'acomiadaments

D'altra banda unes 700 persones s'han inscrit al registre de persones que s'han quedat sense feina durant la crisi del coronavirus.

El 29% tenien contracte indefinit i van ser acomiadades. En uns cinquanta casos s'han detectat irregularitats en el procediment.

Ara des del Govern se'ls assessora primer per accedir a ajudes i resoldre les necessitats bàsiques i també sobre les accions que han de dur a terme per reclamar indemnitzacions.

Roda de premsa completa d'aquest dijous 23 d'abril:

Informa: Joan A. Sarmiento

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.