La policia deté tres caçadors després d'abatre un cabirol a Ordino aquesta matinada

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Anb l'ajuda del Cos de Banders i després de ser alertats per la ciutadania, la policia ha detingut aquesta matinada tres caçadors furtius després de disparar i matar un cabirol a Ordino. 

Va ser la trucada d'un ciutadà a la policia la que va alertar dels fets. A més, va donar informació del vehicle que duien els furtius i la matrícula, la qual cosa va permetre controlar-los poc després i decomissar el material de caça, format per uns binocles i una arma de precisió, amb l'ajuda dels banders.

A banda del delicte comès per la mort de l'animal els caçadors van desobeir la mesures de confinament. Tot i que el furtivisme a Andorra ha disminuït considerablement els darrers anys, en part gràcies a la conscienciació de la societat que no dubta a denunciar fets similars com el d'Ordino, des del cos de banders reconeixen que de tant en tant hi ha casos semblants.

No és un cas aïllat

De fet fa tres setmanes es va trobar un cabirol mort a trets i decapitat a Canillo, si bé se'n desconeix l'autoria. Aquesta implicació social fa que cada vegada més accions furtives siguin denunciades. Aquests dies els banders fan recomptes nocturns a Canillo, com es pot veure en les imatges que els agents del cos han compartit a les xarxes.

La policia ha anunciat que aquests dies s'intensificaran els controls policials en zones rurals i de muntanya per a evitar actuacions similars.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gran actuació d' @andorra_policia col•laborant amb @bandersandorra per a intervenir en una acció de furtivisme a la parròquia d'Ordino arran de la denúncia d'un ciutadà. Caçar de nit, sense respectar les zones de seguretat i utilitzant fonts lluminoses artificials. #respectaelpatrimoninatural #caçafurtiva #col•laboracióciutadana #??148

Una publicación compartida por COS DE BANDERS D'ANDORRA (@bandersandorra) el

Informa: Joan A. Sarmiento Agència ANA
Imatges cedides: policia-Banders

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.