Recuperar la vida i la cultura al carrer, el més valorat de la primera edició del Contradans

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Una gran aposta en un moment molt necessari. Aquesta ha estat la valoració majoritària que s'ha endut la primera edició del festival Contradans, organitzat per l'Esbart Valls del Nord i el comú d'Ordino i que ha nascut arran dels pressupostos participatius. Una proposta que ha anat molt més enllà de la dansa i la tradició, ja que ha permès tornar a gaudir de la cultura i la vida al carrer.

És la primera vegada que la companyia basca Kukai Dantza, amb 20 anys de trajectòria, arriba al Principat i ho ha fet per protagonitzar la traca final del festival Contradans, que ha durat tres dies amb una gran afluència de visitants. 

L' espectacle de carrer que han fet parteix de danses socials i tradicionals adaptades a un nou punt de vista. Des de la companyia, Jon Maya ha explicat que l'objectiu és tenir la dansa com a "lloc d'encontre i de socialització". 

I precisament ballar a la plaça major d'Ordino ha estat el millor dels escenaris. Tot i que la companyia també va actuar aquest dissabte a l'Auditori nacional amb la funció "Hnuy Illa", que va acollir unes 300 persones de públic. 

En el darrer dia també s'han fet tallers d'artesania, com el de confeccionar flors a través de fibres vegetals. El cisteller Daniel Iglesias ha assenyalat que al seu taller ha intentat fer diverses propostes per mostrar diferents tècniques. 

S'enyorava la vida i la cultura al carrer, elements que s'han pogut reviure. En aquest sentit, la presidenta de l'Associació de Gent Gran d'Ordino, Lourdes Riba,  ha remarcat que aquest col·lectiu ha patit molt amb la pandèmia i ha apuntat que l'esdeveniment "ha donat una mica de vida i ha estat un moment molt gratificant". 

En aquesta línia, la presidenta de l'Esbart de les Valls del Nord, Meritxell Rabadà, ha comentat que ha estat "un lloc de trobada per a la gent que gaudeix de la cultura tradicional" i ha afegit que tant visitants com comerciants n'han gaudit molt. 

No es descarta una possible segona edició, però ara és temps de pair tot l'esforç dipositat i gaudir d'aquesta bona rebuda.

Informa: Laura Cugat 
Imatges: Pere Besolí

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.