Es reforçaran els sistemes de control de les obres arran de l'esllavissada a la CG-1

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Govern creu que l'esllavissada ha suposat un toc d'alerta sobre com es revisen els desmunts d'obres. Per això ha avançat que es milloraran els mecanismes de control per poder incidir més en les inspeccions, respectant les competències comunals.

Pel tal d'impulsar les noves mesures de control en les actuacions urbanístiques, caldrà modificar la llei d'ordenament territorial i el reglament de construcció. D'entrada, els propietaris tindran l'obligació de mantenir les parcel·les en bones condicions i revisar els elements de seguretat cada cinc anys. "Inclourem l'obligació d'inspecció i revisió per part d'aquests propietaris de tots els elements de protecció enfront de riscos naturals i d'estabilització de desmunts i terraplens, per part de tècnics autoritzats i competents. Aquests informes o tasques d'inspecció i revisió s'hauran de posar en coneixement de les administracions competents, fins i tot, si cal, del comú i del Govern", avançava el cap de Govern, Xavier Espot.

L'executiu també ha decidit que no es podran atorgar llicències de moviments de terres per fer una construcció si no estan incloses en la llicència d'edificació.

A més, en cas que no es comenci l'obra dins d'un període que podria ser d'un any, la llicència caducarà i el titular tindrà la responsabilitat de restituir el terreny al seu estat original.

En paral·lel, el Govern també aprovarà un reglament específic de control i inspecció d'ancoratges. Xavier Espot ha remarcat que caldrà estudiar què fer amb els desmunts en els quals no s'ha construït.

 

Roda de premsa completa del Govern amb motiu de l'esllavissada a la CG-1:

Informa: Laura Massegú
Imatge: Fernando Montero-Sergi Linares-Kevin Ribeiro
Locució: Jordi Domingo

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.