SDP no entén per què el ministre de Salut encara no ha donat explicacions sobre l'afer de l'aigua d'Arinsal

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

SDP ha reiterat els dubtes sobre la venda de Vall Banc a la tarda, en la roda de premsa setmanal del partit. Ha criticat, a més, que el conseller delegat de l´AREB, César Goyache, afirmi que a BPA es podien estructurar fàcilment operacions de blanqueig. D´altra banda, el partit no entén per què el ministre de Salut encara no ha donat explicacions sobre l´afer de l´aigua d´Arinsal, un cas que de nou, lamenten, malmet la reputació d´Andorra.

SDP espera que algun representant del fons JC Flowers es desplaci a Andorra per explicar quines intencions té respecte Vall Banc. D´altra banda, el secretari d´organització del partit, Joan Marc Miralles, ha carregat contra el conseller delegat de l´AREB, César Goyache, per les afirmacions fetes ahir a un mitjà espanyol. Miralles considera que Goyache ha encès les alarmes i falta al respecte al Consell General quan afirma que BPA era una plataforma amb la qual es podien estructurar fàcilment operacions de blanqueig: "No és l'AREB qui ha de dir si BPA era o no una plataforma de blanqueig i en tot cas esperem que això ho digui un fiscal o un tribunal", ha assenyalat Miralles.

Considera, a més, que amb les seves paraules Goyache posa en dubte la tasca dels supervisors financers del país.

D´altra banda, el partit ha qualificat de sorprenent que el ministre de Salut no hagi comparegut públicament per explicar l´evolució de l´afer de l´aigua d´Arinsal, un cop la Generalitat va revelar que un norovirus d´origen fecal humà va ser la causa del brot de gastroenteritis. Miralles ha lamentat que tot plegat suposa una nova crisi de reputació: "Ens fa un mal terrible a la reputació de la marca Andorra per la qual s'ha invertit molt en els darrers anys. El silenci absolutament ensordidor del Govern d'Andorra ens deixa en una posició molt feble davant de l'allau de notícies publicades recentment als mitjans."

El partit espera que hagi estat un accident, perquè si es tractés d'un error en els controls sanitaris s´haurien de demanar responsabilitats al ministeri de Salut.

Informa: Andrés González- Nandin

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.