Trobar allotjament, un gran problema per als temporers

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Un dels principals obstacles per als treballadors de temporada des de fa temps, sobretot per a aquells que venen de països llunyans, és trobar allotjament.

Mentre que les estacions d'esquí intenten donar suport als seus empleats i buscar-hi solucions, d'altres que per exemple estan en el món de la restauració consideren que el problema s'ha agreujat, sigui pels alts preus dels lloguers o pel fet d'haver d'abonar diverses mensualitats de cop com a garantia. La cerca els genera ansietat i angoixa.

És el cas de Martín Pérez. Ell és xef i va venir amb un precontracte. "És la segona temporada que vinc. L'empresa ofereix allotjament en els hotels que té a Andorra la Vella, però no al de Canillo on jo treballo i no puc estar pendent de desplaçaments i del transport perquè he d'estar a disposició de l'establiment en tot moment", explica.

Aquest temporer remarca que actualment encara hi ha més dificultats per trobar on viure. "Abans escrivies al grup que buscaves habitació a Canillo i responia molta gent oferint diverses opcions. Ara no respon ningú".

Patricio Rodríguez és recepcionista a l'Hotel Fènix i, a diferència de molts altres, té "la sort que l'empresa ofereix l'allotjament i menjar".  Es considera "un privilegiat" en aquest sentit "perquè quan els temporers arriben aquí tenen problemes per aconseguir un allotjament que surti a compte per fer la temporada".

Gonzalo Celis, cambrer a l'Hotel Fènix, diu que esperava amb moltes ganes aquesta temporada i que no pensava arribar tan aviat, però assegura que molts s'ho estan repensant per la dificultat de trobar pis.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Nil Forcada-Andreij Cristancho

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.