Troguet reclama un pla d'actuació eficaç pel Pas de la Casa

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'oposició encampadana considera que hauria de ser el comú qui liderés un canvi de model turístic al Pas de la Casa i no el Govern. A més, caldria un plantejament conjunt, incloent-hi tambè la resta de la parròquia.

En declaracions a l'"Ara i Aquí", el conseller de Liberals + Independents al comú d'Encamp, Jordi Troguet, ha insistit en la necessitat que el canvi de model al Pas de la Casa s'ha de liderar des del comú i no des del Govern. Ha recordat a la corporació que que des de fa anys alguns sectors turístics han venut el Pas de la Casa com una destinació barata "per beure i de festa non-stop". "Arribaven anglesos. anaven tres dies al Pas, no dormien, es canviaven en garatges i tornaven a marxar", ha explicat preguntant-se "quin tipus de turisme volem". "Aquest? Doncs llavors no ens queixem", ha manifestat.

Troguet ha recordat que actualment existeixen diversos projectes, com el de Saedte, per crear un entorn ideal per atreure turisme d'un perfil més alt. Aquest plantejament és, segons el conseller de l'oposició, incompatible amb la situació actual. Per això reclama amb urgència un pla d'actuació eficaç. Creu que "si Saetde està fent inversions per una estació d'esquí i un peu de pistes de lixe, s'ha de lligar amb el que volen el comú, els botiguers i els empresaris".

Fa anys que des de l'associació de veïns es demana un canvi de model, davant els aldarulls i problemes que en èpoques concretes es repeteixen als carrers de la vila. Aquesta demanda topa amb els interessos d'alguns sectors turístics de la població.

Informa: Joan A. Sarmiento

Entrevista completa al conseller de la minoria per part de Liberals + Independents al comú d'Encamp, Jordi Troguet:

 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.