La Universitat d'estiu debatrà el nou rol que ha de tenir la gent gran a la societat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Universitat d'Estiu tractarà, entre altres qüestions, sobre la importància del paper de la gent gran en els nous temps gràcies a que cada cop n'hi ha més i viuen més i millor. També es debatrà sobre el fet que cada cop hi ha valors més similars entre les generacions.

Meritxell Gallo, directora d'Ensenyament Superior, ha explicat al programa "Ara i Aquí" que un dels temes principals de la Universitat d'Estiu d'enguany serà el paper que ha de tenir la gent gran en la nostra societat. Algun dels ponents explicarà que s'ha de replantejar el seu rol perquè "gràcies a la ciència i l'evolució vivim més anys i tenim més qualitat de vida". En aquest sentit, afegeix,"el paper de la gent gran no se sap quin és ni quin ha de ser. El fet que cada cop se'n parli més vol dir que és un tema que necessitem abordar".

També es tractarà el fet dels valors generacionals. Segons Gallo, "en els darrers anys no hi ha una diferència de valors com, per exemple, podria haver-hi entre pares i avis de dues generacions enrere". Avança que "serà interessant perquè potser no tenim aquesta percepció socialment". "Tots ens veiem lluny dels nostres fills o avis però potser no estem tan lluny dels nostres pares com aquests dels seus".

La Universitat d'estiu viurà la 35a edició entre el 3 i el 6 de setembre al Centre de Congressos de la capital.

Meritxell Gallo ha detallat el programa de la 25a Universitat d'estiu a l'Ara i Aquí. Entrevista completa:



Informa: Pere Moliné
Imatge: Marta Paixà

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.