Els veïns contraris a l'heliport alerten que tindria un cost i unes dimensions molt superiors a les previstes

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La plataforma No a l'heliport de Tresoles alerta que la infraestructura seria encara més gran i més cara del que esperaven. Divendres es reuneixen amb la cònsol d'Escaldes-Engordany.

Després d'analitzar part dels informes que el Govern els va facilitar, els opositors a l'heliport projectat prop de les instal·lacions de FEDA alerten que tindria unes dimensions superiors a les previstes inicialment. El portaveu de la plataforma, Alfons Miralles, assegura que en el projecte es contemplen gairebé 6.000 metres quadrats de superfície d'aterratge i que el cost superaria "de llarg" els 10 milions d'euros.

Els veïns denuncien també que els informes no contemplen zones d'aterratge d'emergència i, a l'espera d'acabar d'examinar els documents, no hi han trobat com es protegirà la canonada de la central hidroelèctrica.

Després que l'Aviació Civil francesa es negués a fer l'informe tècnic que se li reclamava, pensen que és un error que es vulgui demanar a l'empresa privada que presenti una oferta més econòmica. "S'equivoquen una altra vegada. Haurien d'adjudicar a la millor i amb més reputació, no a la més barata", opina Miralles.

Ara, esperen obtenir el suport de la cònsol major d'Escaldes-Engordany, amb qui es reuneixen divendres. I fan una crida a la ciutadania a participar en la reunió de poble que han convocat per dimarts 15 de maig al vespre a la sala d'actes del comú d'Escaldes-Engordany.

Informa: Gerard Gort
Imatges: Jordi Seabra

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.