Burgués enceta la ronda de declaracions pel cas del nadó prematur mort a l'hospital

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Aquest matí ha començat la ronda de declaracions dels responsables mèdics que van assistir el nadó prematur, mort al febrer a l´hospital Nostra Senyora de Meritxell, que han estat encausats per la batlle que porta el cas. Burgués ha hagut de respondre per la querella per homicidi per imprudència professional i destrucció i ocultació de documents interposada pels pares. Demà declararà l´excap de pediatria de l´hospital Manel Medina.

La batlle que investiga la querella presentada pels pares del nadó prematur mort al febrer a l´hospital ha començat la ronda de declaracions pel màxim responsable del SAAS. El director general de la parapública, Lluís Burgués, ha arribat a la Batllia passades les nou del matí acompanyat del seu advocat. Burgués està inculpat per un delicte d´homicidi per imprudència professional basat en el fet que en una de les trobades amb el pares del nadó mort va admetre, segons la família, que no s´hauria d´haver acceptat el nadó a l´hospital per manca de mitjans. Una declaració que s'ha allargat unes quatre hores i mitja, el contingut de la qual a hores d'ara no ha transcendit.

Demà haurà de declarar davant la batlle l´aleshores cap de pediatria de l´hospital, Manel Medina, i dimecres serà el torn el cap del servei d'urgències, Josep Gómez.

Els fets van ocórrer al febrer quan la nena de dos mesos i mig va morir a l´hospital en no poder ser traslladada a temps fins a un hospital de Barcelona. Un cop fet públic el cas, el SAAS va explicar que a Andorra no hi ha helicòpter medicalitzat pediàtric i els recursos d´Espanya i França no van poder fer el trasllat. Es va obrir un expedient informatiu i es va demanar un peritatge extern per esbrinar les circumstàncies del fets. Un cop rebuts els informes i les explicacions de l´hospital, els pares del nadó van decidir presentar una querella a la Batllia per un delicte, entre d´altres, d´homicidi per imprudència professional contra el SAAS, Lluís Burgués, Josep Gómez i Manel Medina.

Informa: Ana Alamán/ Anna Pifarré    Imatge: Cristina Jubete

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.