El segon registre a la FAF requisa la documentació del 2012 al 2017

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La batlle hauria autoritzat el segon escorcoll de la Federació de Futbol per evitar la destrucció i manipulació de proves lligades al cas Cautxú. En el marc del registre dut a terme aquest divendres s'ha requisat informació dels exercicis comptables i financers del 2012 al 2017.

Segons l'aute al qual ha tingut accés RTVA, la fiscalia sospitaria que el secretari general Tomàs Gea estaria rebent documentació de la FAF per a la seva defensa per part de persones de l'entitat. En aquest sentit, apunta a la cap del departament internacional i administrativa, que està investigada.

A més obre la possibilitat que altres membres de la Federació, sense identificar, haguessin fet el mateix. La cap del departament internacional i administrativa, que actualment és la secretària general en funcions, ha de declarar dimecres a la Batllia, el mateix dia que Gea, segons ha pogut saber aquesta casa. L'aute no autoritza la demanda de la fiscalia de requisar els dispositius electrònics i les comunicacions de la dona.

En el registre de la seu federativa s'ha requisat informació dels exercicis comptables i financers del 2012 al 2017, atès que en el primer, efectuat al maig, només es va obtenir documentació corresponent als anys 2018 i 2019. La batlle encarregada de la instrucció considera necessari i proporcional l'escorcoll donada la gravetat de les acusacions i la intensitat dels indicis.

A l'aute, la batlle fa referència també a l'actuació "sorprenent" de la Federació i la seva demanda d'expulsar del cas com a actors civils els quatre clubs crítics, als quals considera com a perjudicats en tot aquest afer. Fins i tot fa referència a una possible xarxa de persones al si de la federació que podrien cooperar per espoliar l'associació o encobrir l'espoli a canvi d'avantatges si la instrucció demostra que les seves actuacions no són legítimes i serveixen a interessos de persones particulars en perjudici de la federació. 

Informa: Sergi Cano
Imatge: Joel Romero

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.