- Jane Birkin vindrà a Andorra amb una secció musical amb un homenatge a Serge Gainsbourg. Serà a la tardor, amb una data encara per confirmar. És un dels grans anuncis del programa de la temporada cultural francesa que ve plena d´atractius genuïns francesos com el parcour, el Festival de Cannes i la Comédie Française. - Una vintena d´associacions han conformat la primera Fira d´entitats socials i cíviques. Un projecte que busca incentivar el voluntariat entre els joves i apropar a la ciutadania la seva tasca. El ministeri d´Afers Socials ha creat un espai on les diferents associacions cíviques i socials puguin interactuar amb la ciutadania i donar a conèixer la feina que desenvolupen. - Segon dia de judici BPA que ha continuat centrat en les qüestions prèvies. Els advocats de diversos gestors del banc han denunciat que se´ls va vulnerar el dret a la defensa. Perquè no sabien de què se´ls acusava abans de ser processats i perquè després no van tenir temps per preparar proves. Uns arguments que ha rebatut el fiscal general. - Sindicatura accepta la proposta dels set consellers de grup mixt que atorga a Josep Pintat la presidència i dona per tancada la crisi del grup que s´ha allargat un mes. Ha defensat la seva actuació per, entre d´altres, poder reactivar la comissió de Finances i començar a treballar amb el pressupost del 2018. Pere López és el president suplent. - Una vintena de restauradors de la Massana prenen part en les noves jornades de ´Lo Mandongo´, el cicle gastronòmic dedicat a la carn de porc. Quatre dels quals ho fan per primera vegada: tres són restaurants i l´altre és una residència que també ofereix cuina. En aquesta edició es volen superar els menús que es van vendre l´any passat, quan es va arribar als 1.300.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Blog d'Andorra Difusió

Com preparar arròs de muntanya

  Blog RTVA » Gastronomia   29 de setembre, 2016 Com preparar arròs de muntanya

L’arròs és un ingredient universal que permet múltiples formats, i tots boníssims! T’expliquem com fer un bon arròs de muntanya:

Ingredients (per a 6 persones)

  • 6 tasses d’arròs
  • 14 tasses d’aigua o brou
  • ½ conill
  • ½ pollastre
  • ¼ de kg de costella de porc
  • 200 g de pèsols
  • 100 g de carreroles seques
  • 2 cebes
  • 4 tomàquets
  • 4 alls
  • 2 fulles de llorer
  • 1 pebrot verd
  • 1 ramet de julivert
  • Oli, sal i pebre negre

Preparació:

  1. En una cassola de fang amb oli, enrossiu-hi totes les carns tallades a trossos i salpebrades
  2. Afegiu-hi la cebra tallada fina, dos alls picats i deixeu-ho coure lentament fins que la ceba sigui ben daurada. Tot seguit, afegiu-hi el pebrot tallat a daus petits, el tomàquet ratllat, les fulles de llorer i un pols de sal i pebre. Deixeu-ho coure lentament, anant-ho remenant de tant en tant fins que obtingueu un sofregit molt concentrat.
  3. Tireu-hi l’arròs i feu-li donar uns tombs; tot seguit mulleu-ho amb l’aigua o brou bullent I afegiu-hi els pèsols i deixeu-ho coure uns 15 minuts aproximadament.
  4. Uns 5 minuts abans de treure’l del foc, tireu-hi la picada d’all i julivert.

Cal que tingueu present que la cassola de fang, un cop apartada del foc, segueix la cocció durant uns minuts.

**Aquest arròs és típic servir-lo caldós i amb la cassola de fang.

Per fer el brou natural:

  • Ossos de vedella i/o brou (preferentment del genoll)
  • Carcasses de gallina i/o pollastre
  • 2 pastanagues
  • 2 cebes
  • 2 fulles d’api
  • 1 porro

Poseu tots els ingredients en una olla alta amb aigua freda fins que cobreixi. Deixeu-ho bullir durant una hora i mitja aproximadament i finalment coleu-ho.

És aconsellable no posar-hi porc, ossos de pernil, ni xai, ja que hi donaria un gust massa fort.

El brou és molt adequat per reforçar els guisats de carn.

Una recepta de Dolors Abad, cuinera

Foto: cal pauet