- El Tribunal Constitucional haurà de determinar si la llei d´agents de circulació conté algun article inconstitucional. El Tribunal Superior, que s´ha pronunciat sobre el recurs dels agents d´Escaldes-Engordany, creu que l´obligatorietat de tenir un complement per baixa laboral en cas d´accident podria contradir la carta magna. D´altra bandà, el comú ha tancat el tercer trimestre amb un 84% de la inversió executada. - Nou projectes innovadors del sector tecnològic han buscat finançament en el Niu Demo Day d´Andorra Telecom. Una cinquantena d´inversors del país i de fora s´han interessats per aquestes start-ups. Entre els projectes presentats hi ha plataformes per llogar aparcaments, aplicacions de telediagnòstic cardíac o un submarí simulador. - El dia 20 de novembre és el Dia mundial de la infància, un dia per recordar que és important educar en prevenció i fer bon ús de les xarxes. Vivim en l´era de les tecnologies de la informació i la comunicació en què internet i els dispositius intel·ligents són importants. Ho són en molts aspectes de la nostra vida, també en l´educació. - Últim dia de la trobada de microproductors de vi a Sant Julià de Lòria. Una jornada reservada als professionals, com restauradors i distribuïdors, i una bona oportunitat per tancar acords amb els cellers i empreses presents. Els expositors valoren l´organització de l´esdeveniment, tot i que en alguns casos creuen que ha fallat el públic. - El cap de Govern s´ha reunit amb el secretari d´estat d´Afers Exteriors sanmarinès, Nicola Renzi, amb qui ha analitzat l´estat de les negociacions amb Brussel·les. La reunió ha seguit amb una trobada tècnica entres les dues delegacions que negocien amb la Comissió Europea. Tot plegat ha servit per repassar l´agenda de la reunió trilateral que es farà aquest dimarts entre les delegacions d´Andorra, Mònaco i San Marino.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Blog d'Andorra Difusió

Com preparar arròs de muntanya

  Blog RTVA » Gastronomia   29 de setembre, 2016 Com preparar arròs de muntanya

L’arròs és un ingredient universal que permet múltiples formats, i tots boníssims! T’expliquem com fer un bon arròs de muntanya:

Ingredients (per a 6 persones)

  • 6 tasses d’arròs
  • 14 tasses d’aigua o brou
  • ½ conill
  • ½ pollastre
  • ¼ de kg de costella de porc
  • 200 g de pèsols
  • 100 g de carreroles seques
  • 2 cebes
  • 4 tomàquets
  • 4 alls
  • 2 fulles de llorer
  • 1 pebrot verd
  • 1 ramet de julivert
  • Oli, sal i pebre negre

Preparació:

  1. En una cassola de fang amb oli, enrossiu-hi totes les carns tallades a trossos i salpebrades
  2. Afegiu-hi la cebra tallada fina, dos alls picats i deixeu-ho coure lentament fins que la ceba sigui ben daurada. Tot seguit, afegiu-hi el pebrot tallat a daus petits, el tomàquet ratllat, les fulles de llorer i un pols de sal i pebre. Deixeu-ho coure lentament, anant-ho remenant de tant en tant fins que obtingueu un sofregit molt concentrat.
  3. Tireu-hi l’arròs i feu-li donar uns tombs; tot seguit mulleu-ho amb l’aigua o brou bullent I afegiu-hi els pèsols i deixeu-ho coure uns 15 minuts aproximadament.
  4. Uns 5 minuts abans de treure’l del foc, tireu-hi la picada d’all i julivert.

Cal que tingueu present que la cassola de fang, un cop apartada del foc, segueix la cocció durant uns minuts.

**Aquest arròs és típic servir-lo caldós i amb la cassola de fang.

Per fer el brou natural:

  • Ossos de vedella i/o brou (preferentment del genoll)
  • Carcasses de gallina i/o pollastre
  • 2 pastanagues
  • 2 cebes
  • 2 fulles d’api
  • 1 porro

Poseu tots els ingredients en una olla alta amb aigua freda fins que cobreixi. Deixeu-ho bullir durant una hora i mitja aproximadament i finalment coleu-ho.

És aconsellable no posar-hi porc, ossos de pernil, ni xai, ja que hi donaria un gust massa fort.

El brou és molt adequat per reforçar els guisats de carn.

Una recepta de Dolors Abad, cuinera

Foto: cal pauet