- El Mundial de trial, una de les cites clàssiques del calendari esportiu, no tindrà prova andorrana la temporada que ve. El nou promotor del campionat ja ho ha comunicat a la Federació Motociclista, que buscarà organitzar un esdeveniment alternatiu. - El servei de recollida selectiva de residus comptarà amb més d´una vintena vehicles nous ecològics, per tal de millorar diferents aspectes relacionats amb l´eficiència energètica i la seguretat. Tot i això, el país manté uns bons nivells de recollida selectiva que se situen al voltant del 40%. A partir de l´octubre s´iniciarà el servei de recollida de matèria orgànica. - L´USdA s´oposa als canvis adoptats per Govern en la compensació de les hores extres en el sector públic. A partir d´ara ja no seran els treballadors els qui decideixin si volen cobrar o recuperar-les sinó el seu superior. Des del sindicat ho consideren inadmissible i s´hi oposen radicalment. - UNICEF Andorra insta el Govern a allargar les baixes de maternitat i paternitat però valora que s´estigui estudiant. L´últim informe de l´ONG determina que només 15 països del món apliquen les tres polítiques bàsiques per ajudar les famílies amb infants petits. De moment, Andorra en compleix dues. - La visió d´una part de la població del funcionament del sistema polític com a sistema d´intercanvi de favors es dibuixa com un dels factors de l´abstencionisme. Així ho indica un informe del CRES encarregat pel Consell General. La crisi econòmica i els canvis en els partits polítics són altres possibilitats. L´estudi fa diverses propostes, com depurar el cens o fomentar les eleccions per correu. El Consell General les estudiarà.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Blog d'Andorra Difusió

Com preparar arròs de muntanya

  Blog RTVA » Gastronomia   29 de setembre, 2016 Com preparar arròs de muntanya

L’arròs és un ingredient universal que permet múltiples formats, i tots boníssims! T’expliquem com fer un bon arròs de muntanya:

Ingredients (per a 6 persones)

  • 6 tasses d’arròs
  • 14 tasses d’aigua o brou
  • ½ conill
  • ½ pollastre
  • ¼ de kg de costella de porc
  • 200 g de pèsols
  • 100 g de carreroles seques
  • 2 cebes
  • 4 tomàquets
  • 4 alls
  • 2 fulles de llorer
  • 1 pebrot verd
  • 1 ramet de julivert
  • Oli, sal i pebre negre

Preparació:

  1. En una cassola de fang amb oli, enrossiu-hi totes les carns tallades a trossos i salpebrades
  2. Afegiu-hi la cebra tallada fina, dos alls picats i deixeu-ho coure lentament fins que la ceba sigui ben daurada. Tot seguit, afegiu-hi el pebrot tallat a daus petits, el tomàquet ratllat, les fulles de llorer i un pols de sal i pebre. Deixeu-ho coure lentament, anant-ho remenant de tant en tant fins que obtingueu un sofregit molt concentrat.
  3. Tireu-hi l’arròs i feu-li donar uns tombs; tot seguit mulleu-ho amb l’aigua o brou bullent I afegiu-hi els pèsols i deixeu-ho coure uns 15 minuts aproximadament.
  4. Uns 5 minuts abans de treure’l del foc, tireu-hi la picada d’all i julivert.

Cal que tingueu present que la cassola de fang, un cop apartada del foc, segueix la cocció durant uns minuts.

**Aquest arròs és típic servir-lo caldós i amb la cassola de fang.

Per fer el brou natural:

  • Ossos de vedella i/o brou (preferentment del genoll)
  • Carcasses de gallina i/o pollastre
  • 2 pastanagues
  • 2 cebes
  • 2 fulles d’api
  • 1 porro

Poseu tots els ingredients en una olla alta amb aigua freda fins que cobreixi. Deixeu-ho bullir durant una hora i mitja aproximadament i finalment coleu-ho.

És aconsellable no posar-hi porc, ossos de pernil, ni xai, ja que hi donaria un gust massa fort.

El brou és molt adequat per reforçar els guisats de carn.

Una recepta de Dolors Abad, cuinera

Foto: cal pauet