Els 5 llibres més venuts de l’estiu i el rànquing alternatiu

Els 5 llibres més venuts de l’estiu i el rànquing alternatiu

Les responsables de les principals llibreries del país, Anna Riberaygua (La Puça) i Patrícia Manso (Llibre Idees) asseguraven a l’Informatiu que hi ha sobretot cinc llibres que estan tenint molt d’èxit aquest estiu i que compleixen amb tots els requisits que el lector mitjà busca aquesta època de l’any: lectures fàcils per no pensar massa. Nosaltres us proposem un rànquing alternatiu per si no us conformeu amb la lectura lleugera.

Els cinc llibres més llegits de l'estiu segons dues de les principals llibreries d'Andorra són:

1. "La noia del tren", Paula Hawkins.

2. "Reparar els vius", Maylis de Kerangal

3. "La llibreria ambulant", Christopher Morley

4. "Grey", E.L. James

5. "Ciutats de paper", John Green

Són best-sellers lleugers, novel·les fàcils amb les quals no calen reflexions profundes. Però sovint quan arriba l’estiu acabem comprant aquest tipus de llibres perquè són les novetats i tampoc no ens ve de gust investigar gaire més. Personalment, m’entristeix que “Grey” sigui un dels llibres més venuts de l’estiu i de l’any. Així que us proposo un rànquing alternatiu. Algunes de les propostes són novetats (només dues) i altres no. Una mica d’assortit variadet perquè no ens quedem només en la lectura lleugera.

1. "A flor de piel", de Javier Moro. Explica l’expedició d’Isbel Zendal, una dona a càrrec de 22 nens orfes, un metge i el seu ajudant que emprenen “la missió humanitària més gran de la història” per portar la vacuna de la verola a tot Iberoamèrica i les Filipines. Es va publicar al maig. Escolta aquí l'entrevista a l'autor al programa Llibres&Company de Ràdio Nacional. 

2. "Oblidat Rei Gudú", Ana Maria Matute. Sens dubte un dels millors llibres de la literatura fantàstica. 

3. "Marina", Carlos Ruíz Zafón. És un llibre anterior a l’èxit de “L’ombra del vent” i conté el 100% de l’univers Zafón: misteri, emoció, tenebres i una Barcelona màgica que ens atrapa. 

4. "Bel Ami", Guy de Maupassant. Un jove benplantat i sense escrúpols arriba al París de finals del s. XIX i la seva bona sort el condueix cap al món del periodisme, en què els seus encants comencen a obrir-li portes. Enganxa.

5.La trilogia "The Century", de Ken Follet. Un recorregut apassionant i rigorós per la Primera Guerra Mundial (“La caiguda dels gegants”), la Segona Guerra Mundial ("L’hivern del món") i la Guerra Freda (“El llindar de l’eternitat”) a través de tres generacions de cinc famílies del Regne Unit, Alemanya, Rússia i els Estats Units que es van creuant per explicar-nos els episodis més cruents de la història i retratar-nos una època convulsa i de canvis. Intriga, política, diplomàcia, passions i ambicions. 

6. "Victus", Albert Sánchez Piñol. Al contrari del que molts han titllat d’oportunisme, l’autor va trigar 10 anys en escriure’l. Perfectament documentat, "Victus" és una novel·la històrica que ens situa en l’escenari anterior al 1714 i ens retrata la guerra de Successió des del punt de vista de l’estratègia militar de l’època, amb rigor però també amb humor i sense favoritismes cap a uns personatges que ens apassionaran. 

7. "El retrat de Dorian Grey", Oscar Wilde. Sembla l’antítesi del llibre per llegir durant l’estiu, però jo ho vaig provar l’any passat i en vaig gaudir molt. Un cop hi entres, ja no en surts. 

8. "Impremta Babel", Andreu Carranza. Un escriptor d’èxit busca el seu passat arran de la misteriosa carta que el seu oncle li envia abans de morir. 

9. "La lladre de llibres", Markus Zusak. És simplement màgica i diferent. Barreja d’història, el descobriment de la literatura i les emocions, la història comença abans de la Segona Guerra Mundial i ens la narra “un personatge” molt present en una època marcada pel nazisme i la persecució jueva. 

10. "Don Quijote de la Mancha, Andrés Trapiello": L’edició del Quixot adaptada al castellà actual per un expert en Cervantes. S’ha publicat el passat mes de juny. També us recomano molt el seu altre llibre “Las vidas de Miguel de Cervantes”. Al contrari del que pugueu pensar, el llibre no es fa gens pesat i ens descobreix d’una manera profunda i diferent un autor que sempre s’ha considerat un enigma.  

Si no sabíeu què més llegir aquest estiu, espero haver aportat alguna idea interessant. 

Un article de Yasmina Canedo

Comparteix: