- Jane Birkin vindrà a Andorra amb una secció musical amb un homenatge a Serge Gainsbourg. Serà a la tardor, amb una data encara per confirmar. És un dels grans anuncis del programa de la temporada cultural francesa que ve plena d´atractius genuïns francesos com el parcour, el Festival de Cannes i la Comédie Française. - Una vintena d´associacions han conformat la primera Fira d´entitats socials i cíviques. Un projecte que busca incentivar el voluntariat entre els joves i apropar a la ciutadania la seva tasca. El ministeri d´Afers Socials ha creat un espai on les diferents associacions cíviques i socials puguin interactuar amb la ciutadania i donar a conèixer la feina que desenvolupen. - Segon dia de judici BPA que ha continuat centrat en les qüestions prèvies. Els advocats de diversos gestors del banc han denunciat que se´ls va vulnerar el dret a la defensa. Perquè no sabien de què se´ls acusava abans de ser processats i perquè després no van tenir temps per preparar proves. Uns arguments que ha rebatut el fiscal general. - Sindicatura accepta la proposta dels set consellers de grup mixt que atorga a Josep Pintat la presidència i dona per tancada la crisi del grup que s´ha allargat un mes. Ha defensat la seva actuació per, entre d´altres, poder reactivar la comissió de Finances i començar a treballar amb el pressupost del 2018. Pere López és el president suplent. - Una vintena de restauradors de la Massana prenen part en les noves jornades de ´Lo Mandongo´, el cicle gastronòmic dedicat a la carn de porc. Quatre dels quals ho fan per primera vegada: tres són restaurants i l´altre és una residència que també ofereix cuina. En aquesta edició es volen superar els menús que es van vendre l´any passat, quan es va arribar als 1.300.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Blog d'Andorra Difusió

Magdalenes, un clàssic per als golafres

  Blog RTVA » Gastronomia   30 de juny, 2016 Magdalenes, un clàssic per als golafres

Les magdalenes són un clàssic de la pastisseria. Sigui a l'hivern o a l'estiu, entren bé per començar el dia i per berenar. Diuen que, fins i tot, hi ha golafres que les mengen amb un got de llet abans d'anar dormir. Són una mena de pa de pessic en versió petita, amb un sabor i textura molt especials. 

Com que és un aliment energètic amb sucre s'ha d'anar amb compte, però ens donarà molta força per començar el dia o abans d'una excursió per la muntanya.
 
La recepta del Joan no té pèrdua, si seguiu els passos, no fallarà. És perfecta perquè els més petits s'animin a fer els seus primers experiments a la cuina, amb la supervisió d'un adult abans d'engegar el forn. Si ens ho expliquen en vídeo, com el Joan, no tenim excusa per no fer la prova!
 

Ingredients

  • 220 g de farina
  • 200 g sucre
  • 4 ous
  • 1 sobre de llevat
  • 200 ml d'oli d'oliva
  • el suc de mitja taronja
  • ratlladura de taronja


Preparació

Primer barrejarem els ous juntament amb el sucre i el suc de taronja.

Seguidament hi afegirem l'oli i ho barrejarem bé.

A continuació anirem afegint la farina tamisada a la barreja. També el llevat i un polsim de sal. Ho barregem bé per tal que no quedin grumolls.

També hi afegim la ratlladura de la taronja i li donem unes voltes. 

Posem la massa als motlles de magdalenes, sense omplir-los fins a dalt, i ho deixem reposar uns 30 minuts.

Per acabar hi afegim una culleradeta de sucre per sobre i ho posem al forn 15 minuts a 200ºC.

Bon profit!

 

Una recepta del Joan Prat, un petit gran mestre pastisser.