- La Federació de Rugbi ha encetat una nova etapa amb David Ferré al capdavant. El nou dirigent ha estat al plató del "Dia E" acompanyat del president sortint, Xavier Vilasetrú. Ferré ha criticat Andorra Turisme per no tenir en compte la federació en l´estada de l´Stade Toulousain. - Josep Pintat va ser el primer a qui l´executiva liberal va demanar si volia ser cap de llista a les generals. Per això, segons el conseller general Ferran Costa, els han decebut les paraules de Pintat que els liberals no tenen estructura. - La CASS reitera que cal augmentar la cotització a la branca de jubilació per garantir la sostenibilitat de les pensions. El president del consell d´administració també ha apuntat un augment de les cotitzacions a la branca general progressiva i cada any. - Dels candidats a cap de Govern també n´ha parlat aquest dilluns Antoni Martí. Creu que han de tenir experiència de gestió dins el món de la política i considera que DA és qui pot aportar aquest perfil, tot i que assegura que encara no s´ha escollit candidat. - FEDA s´ha marcat com a objectiu pels propers anys incrementar, encara més, la millora de l´estalvi energètic. També ha informat que es preveu que el consum elèctric baixarà un 1% aquest 2017. - Els accionistes majoritaris de BPA volen portar al tribunal de justícia europeu l´anomenada llei BPA. Text aprovat el 2015 arran de la crisi del banc i que transposa una directiva europea. Els germans Cierco consideren que la directiva no s´ha aplicat correctament.Demanen 360 milions d´euros per danys i perjudicis. - El 35è aniversari de la creació de Pal ha dut la inauguració d´un nou edifici de serveis al coll de Botella. L´espai disposa de 1.500 metres quadrats en dues plantes i acollirà, per exemple, tres punts gastronòmics i venda de forfets. Els 2,3 milions d´euros que costa els ha sufragat el comú de la Massana amb excedents de tresoreria.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Blog d'Andorra Difusió

Ni amb tu, ni sense tu

  Blog RTVA » Psicologia   16 de novembre, 2017 Ni amb tu, ni sense tu

-Com t’he trobat a faltar...
-Aquest cop sí, aquest cop ens en sortirem... estem fets l’un per l’altre.

Hi ha parelles que estan constantment en aquesta dualitat, mentre estan junts troben tots els motius per a no estar-ho, però en el moment de separar-se no veuen res més que tot allò que enyoren de l’altre.

Tot i les diferències que es donen entre les parelles, quins punts tenen en comú aquestes relacions que són els que, entre d’altres, mantenen aquest cercle viciós?

Aquest tipus de relacions són emocionants i generen molta adrenalina, hi ha una inseguretat constant: la por al fi de la relació. Aquest sentiment, però, genera la sensació que la relació que s’està vivint és veritable i passional. Aquesta incertesa fa que la relació no sigui mai estable, el que la converteix en emocionant; “un amor de pel·lícula”, mentre les relacions estables resulten avorrides i poc autèntiques. 

Cada vegada que s’acaba l’etapa d’idealització es trenca la relació i es reprèn després d’un temps de separació, on s’ha alimentat la fantasia sobre l’altre, això fa que aquestes relacions estiguin principalment basades en les expectatives imaginades. Per aquest mateix motiu cada vegada que s’enfronten a la realitat, tornen a distanciar-se ja que no assoleix allò que s’esperava. 

Les reconciliacions reforcen el sentiment d’estar fets l’un per l’altre. Tendeixen a estar formades per persones amb dificultats per a comprometre’s i alhora amb un gran desig de fer-ho. Per aquest motiu hi ha una negociació dels límits de la proximitat constant i aquests encontres i ruptures permeten ballar en aquesta ambivalència que senten entre la por al compromís i el desig del mateix. Aquesta dinàmica només es manté mentre els dos membres estan disposats que així sigui, ja que quan un dels dos deixa de jugar a aquest joc i pren una decisió, o bé estabilitzar la parella o bé trencar-la, deixar de donar-se aquest tipus de relació.

Si aquestes anades i vingudes són convenients, és una decisió que cal prendre per un mateix. Una vegada més, és una anàlisi que ha de fer cadascú de què és allò que espera d’una parella i si aquest tipus de vincle li ofereix el que busca en la relació o bé ha de canviar la seva forma d’afrontar-les.

 

Un article de Nathalie Garcia Manitz, psicòloga a NGM Psicologia