El MoraBanc cau en dues pròrrogues i allarga la llegenda negra a Santiago (86-84)

El MoraBanc Andorra continua sense poder guanyar a la pista de l'Obradoiro des que va tornar a la Lliga Endesa. Tres visites al Fontes do Sar, tres derrotes. Si la temporada passada el partit es va decidir a la pròrroga, aquesta nit han fet falta dues per trencar la igualtat, però el desenllaç ha estat el mateix que en els dos anys anteriors: victòria dels gallecs, per 86 a 84.

L'equip de Joan Peñarroya tornava a la lliga després de mostrar una gran imatge a la Copa del Rei i visitava la pista d'un equip enfonsat a la classificació, penúltim amb només cinc victòries en vint partits i que aquesta setmana havia perdut el seu màxim anotador per lesió, l'aler-pivot Rosco Allen. Però de seguida s'ha vist que l'Obradoiro afrontava el partit com una autèntica final.

Tot el contrari que el MoraBanc, que a la primera part no ha sabut superar la defensa al límit de l'equip gallec, i que només ha pogut anotar 14 punts al primer quart i 9 en el segon. Al descans, l'Obradoiro manava de 10 punts (33-23).

La reacció ha arribat al tercer quart, amb un MoraBanc que ha capgirat el marcador amb un parcial de 10-21 i que semblava encarar el darrer període amb una millor dinàmica que el rival, un Obradoiro que arribava al desenllaç amb els seus homes interiors molt carregats de faltes.

Però el MoraBanc no ha sabut rematar el partit. Ni al darrer quart, en què ha disposat de 5 punts de renda (54-59), ni tampoc a la primera pròrroga, on ha tornat a malbaratar una petita diferència de 4 (66-70). La lluita de l'Obradoiro li ha acabat donant la victòria a la segona pròrroga per 86-84. Albicy ha tingut la darrera possessió, que podia haver forçat una tercera pròrroga, però ha acabat per terra després de topar amb el peu de Bendzius, en una acció que els col·legiats no han castigat amb falta, i Shermadini tampoc ha pogut convertir sobre la botzina.

El suec Chris Czerapowicz ha debutat amb el  MoraBanc, però no ha pogut anotar cap punt en els seus 5 minuts en pista. A la roda de premsa, Joan Peñarroya ha dit que l'equip no podia estar content del partit que ha fet i que toca fer un pas endavant. El proper compromís arribarà dissabte vinent al Poliesportiu contra l'ICL Manresa.

Informa: Joan López / Imatge: @morabancandorra