El MoraBanc frega el cel a Madrid (95-84)

El marcador final no explica el que ha passat aquest diumenge al WiZink Center de Madrid. El MoraBanc ha plantat cara al millor equip de la lliga regular d'aquesta temporada i ha arribat amb opcions a 8 minuts per al final amb un triple de Walker (71-71). El Reial Madrid ha hagut de treballar durament fins a l'últim minut per segellar l'accés a semifinals. Els tricolors han competit molt dignament fins al final, fregant el cel, en la millor temporada de la seva història.

El partit ha començat amb Shermadini molt concentrat i dur, però el percentatge d'encert en els tirs de camp i, sobretot, en els rebots defensius, llastaven l'equip, mentre Llull escalfava el canell amb els dos primers triples del partit. El Madrid té les mides molt més calculades a casa i, amb el 0 de 4 en triples dels tricolors, marxava al descans encaixant un 27-18.

El segon quart ha sigut el del començament de la reacció tot i no trobar la fluïdesa al principi. El Reial Madrid no necessitava jugar al 100% per viure de la renda inicial i, veient la falta d'encert des de la línia de triples del MoraBanc, se centrava a defensar fortament Shermadini que perdia moltes lluites contra Hunter. Malgrat això, el tercer millor jugador de la lliga sumava 11 punts i ha acabat sent, un cop més, el millor dels andorrans (21 punts i 22 de valoració).

El tercer quart ha començat boig i trencat. El MoraBanc lluitava per no despenjar-se i amb Antetokounmpo tirant del carro, i l'encert als tirs lliures que va faltar l'últim partit, ho aconseguia. Un triple de Schreiner des d'Andorra ha fet el 69-66 amb el qual s'ha arribat a l'últim quart.

Començava un nou partit de 10 minuts. Quan faltaven 8 minuts per al final el triple de Walker posava l'empat a l'electrònic (71-71). Però Llull ha respost amb 7 punts seguits (un triple i dues safates). El menorquí no estava disposat a permetre la de David contra Goliat i anava per feina. La mala sort (Shermadini tirant sota cistella tres vegades amb l'anella retornant la pilota) i la falta d'encert feien impossible la fita. El MoraBanc no ha abaixat els braços fins a l'últim minut. Stevic confirmava el gran final de temporada, però Albicy representava la desesperació dels andorrans (fallava un triple en carrera, perdia una pilota i rebia un tap).

Al final 95-84. S'ha aconseguit l'objectiu, però no el somni. Peñarroya ha assegurat que l'equip ha fet "el que volíem, competir contra el Madrid" i Laso ha lloat el fet que els d'Andorra haguessin tornat a entrar en el partit després de tenir-lo el Madrid dominat. Els blancs jugaran la semifinal del play-off pel títol de la Lliga Endesa. Una victòria haguera sigut de traca i mocador, però la temporada ha estat de les que fan història.

Informa: Jordi Domingo

La UE Santa Coloma revalida la Copa Constitució guanyant el Don Denis (0-1) David Navarro sobre la participació als Jocs: "Em fa il·lusió perquè Andorra m'ha donat molt"