- El Mundial de trial, una de les cites clàssiques del calendari esportiu, no tindrà prova andorrana la temporada que ve. El nou promotor del campionat ja ho ha comunicat a la Federació Motociclista, que buscarà organitzar un esdeveniment alternatiu. - El servei de recollida selectiva de residus comptarà amb més d´una vintena vehicles nous ecològics, per tal de millorar diferents aspectes relacionats amb l´eficiència energètica i la seguretat. Tot i això, el país manté uns bons nivells de recollida selectiva que se situen al voltant del 40%. A partir de l´octubre s´iniciarà el servei de recollida de matèria orgànica. - L´USdA s´oposa als canvis adoptats per Govern en la compensació de les hores extres en el sector públic. A partir d´ara ja no seran els treballadors els qui decideixin si volen cobrar o recuperar-les sinó el seu superior. Des del sindicat ho consideren inadmissible i s´hi oposen radicalment. - UNICEF Andorra insta el Govern a allargar les baixes de maternitat i paternitat però valora que s´estigui estudiant. L´últim informe de l´ONG determina que només 15 països del món apliquen les tres polítiques bàsiques per ajudar les famílies amb infants petits. De moment, Andorra en compleix dues. - La visió d´una part de la població del funcionament del sistema polític com a sistema d´intercanvi de favors es dibuixa com un dels factors de l´abstencionisme. Així ho indica un informe del CRES encarregat pel Consell General. La crisi econòmica i els canvis en els partits polítics són altres possibilitats. L´estudi fa diverses propostes, com depurar el cens o fomentar les eleccions per correu. El Consell General les estudiarà.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Estada immillorable de l'equip espanyol d'esports per a discapacitats intel·lectuals

  Esports   23 de gener, 2014
www.andorradifusio.ad

Per segon any consecutiu, el sector de Pal de Vallnord ha acollit els membres de la Federació Espanyola d'esports per a discapacitats intel·lectuals. Han estat gairebé una setmana a Andorra i avui han tancat l'estada al Principat celebrant el Campionat d'Espanya d'esquí.

Fins a 61 esquiadors espanyols han passat cinc dies inoblidables a Pal. Avui era el gran dia amb l'arribada de la competició. Aquests nens amb discapacitat intel·lectual necessiten molta atenció i la figura paterna té un paper clau en l'evolució i inserció social. Els components de l'equip espanyol han tingut una setmana immillorable a Andorra. Veient el que han gaudit a ben segur que l'any vinent tornaran a repetir.

Informa: Cesc Sanjuan     Imatge: Sergi Pla