- El soldat de 24 anys mort a Síria el passat 10 de febrer, era resident espanyol. Militava a les forces kurdes lluitant contra l´Estat Islàmic i es va unir a la campanya turca per raons humanitàries. Samuel Prada León nascut a Ourense, vivia des de feia molts anys al Principat on va passar la seva etapa escolar, primer al Sagrada Família i posteriorment al Sant Ermengol. - El comú d´Andorra la Vella està disposat a entrar en el finançament de la construcció del recinte multifuncional. També a cedir-ne gratuïtament els terrenys. Segons Conxita Marsol, n´hi hauria tres de disponibles i amb possibilitats. La cònsol major de la capital ja ha transmès aquesta voluntat al Govern, que continua avaluant la viabilitat del projecte. - Els serveis mínims a batxillerat i formació professional enfronten Govern i sindicats. El SEP no en vol establir mentre que des del ministeri es demana un docent cada quatre grups classe. El ministre Jover considera que el sindicat s´ha extralimitat demanant als pares que no portin els fills a l´escola. - El comú de la Massana invertirà 1,7 milions d´euros en la millora de la xarxa d´aigües. Es preveu que les obres estiguin enllestides a començament d´estiu. Des de la majoria es destaca que la inversió destinada serà sufragada amb excedents de la tresoreria, per la qual cosa no caldrà recórrer a crèdits.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

La participació del Betis a la lliga Endesa no modificarà el nombre de descensos

  Esports   13 d'agost, 2017
www.andorradifusio.ad

La inscripció del Betis a l´ACB, que farà que la Lliga Endesa passi a tenir divuit equips, no canvia el nombre de places de descens a LEB Or aquesta temporada. En continuaran sent dues. Tammateix sí que condiciona el futur.

Dos dels divuit equips de la lliga baixaran aquesta temporada i també en pujaran dos de la LEB Or. La transició a la lliga de setze s'ha de fer a curt o mitjà termini, tal com han consensuat l'ACB i la federació espanyola, però no hi ha ni dates ni fórmula. A priori en temporades vinents haurien de baixar més de dos equips de la Lliga Endesa o pujar-ne menys de LEB Or. 

Alliberar dates en el calendari està sent el cavall de batalla dels clubs d'Eurolliga, criticats per la seva postura de pressió. I això també ha implicat l'Andorra, club què han col·locat entre els que no volien l'ingrés del Betis, juntament amb el Joventut i els cinc clubs grans. L'ACB ha aclarit que l'ingrés del Betis es va aprovar per unanimitat i que només hi va haver dues postures sobre si es recorria la decisió judicial respecte al club andalús.

Entre tot aquest enrenou comencen les pretemporades. El MoraBanc arrenca divendres confiant a tancar la plantilla amb el base Jaime Fernández i pendent que dilluns es faci públic el nou calendari.

Informa: David Domingo