- La subestació elèctrica que es construirà a l´Aldosa de la Massana crea inquietud entre els veïns. De fet, ja s´ha creat una plataforma que té com a objectiu evitar que la subestació es construeixi "tan a prop" dels habitatges, segons ha pogut saber RTVA. Les accions ja han començat. La plataforma té previst enviar una carta de queixa al Govern, al Consell General i FEDA; també es vol reunir amb l´executiu. - Les previsions aquest cap de setmana llarg de l´1 de Maig apunten una ocupació del 63% de mitjana. Segons la Unió Hotelera, s´incrementarà l´ocupació en gairebé un 30%. Per parròquies, Escaldes-Engordany és la més demanada i fregarà, de mitjana, el 77%, seguida d´Andorra la Vella amb més del 72%. - L´Associació de Músics i Ràdio i Televisió d´Andorra busquen la cançó de l´estiu. Després de l´experiència amb la sintonia que va acompanyar la programació d´aquesta casa al Nadal, les dues entitats han signat un acord per repetir la iniciativa. El concurs està adreçat als músics del país i l´objectiu es potenciar els creadors andorrans. - Els pisos de Jovial, destinats a facilitar l´emancipació dels joves, tenen actualment una llista d´espera de 42 persones. El comú estudia ampliar la tipologia dels beneficiaris per cobrir altres necessitats socials. També apujarà els dipòsits del lloguer per poder cobrir desperfectes. - L´ACODA veu amb pessimisme l´evolució del sector i desvincula el creixement de les empreses d´una reactivació real. L´any passat els metres quadrats visats d´obra nova van augmentar un 48%, però una gran part correspon a la construcció de la nova seu de la justícia. Per això, els constructors veuen irreal la millora del sector i reclamen canvis en el pla RENOVA i la llei del sòl.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Visitar 20 llocs, en 20 dies i amb només 20 euros porten un ciclista egipci a visitar Andorra

  Esports   19 d'agost, 2016
www.andorradifusio.ad

No és l´únic. Avui en dia és molt habitual que algú agafi la bicicleta i es llenci a la carretera a fer quilòmetres amb qualsevol mena de repte com a excusa. És el cas del jove egipci Amr, un enginyer que busca fer negocis emprenedors visitant 20 llocs, en 20 dies i amb 20 euros anirà a cinc països en total, un d'ells Andorra.

L'Amr arriba a Ràdio i Televisió d'Andorra; no ve massa carregat, té les seves coses a la muntanya. Ens diu que Andorra és el país més segur que ha estat durant el seu viatge. Estarà 20 dies sobre la bicicleta, amb un pressupost total de 20 euros.

"Dormo en una tenda i no necessito un hotel o un restaurant", diu el viatger.

Arriba des de València, on està immers en un programa d'estudis que l'ha portat a Europa. Vol ser empresari i vol aprendre a rendibilitzar al màxim els seus diners.

"Intento buscar una manera d'explorar sense gastar molts diners, així és que faig servir la meva bicicleta i la meva intel·ligència social per tractar amb les persones i trobar oportunitats", assegura Amr, qui també ho comparteix tot després a les xarxes socials.

A Andorra ha visitat el Govern, entre d'altres coses. També ha conegut l'hospitalitat dels andorrans.

"És una manera de sortir de la teva zona de confort", insisteix, i en el camí també troba la generositat de la gent que, per exemple el deixen duxar-se a casa seva.

Allà on va l'Amr ho fa amb la bandera egípcia. A Andorra ha descobert que no estava sol. Hi ha només dos egipcis al país, així és que ell n'és el tercer.

De moment enfila Prat de la Creu, però el dia serà llarg, avui dormirà en alguna raconada de Montpeller.

Informa: Cesc Sanjuan Imatges: Lluís Calvo