- La Federació de Rugbi ha encetat una nova etapa amb David Ferré al capdavant. El nou dirigent ha estat al plató del "Dia E" acompanyat del president sortint, Xavier Vilasetrú. Ferré ha criticat Andorra Turisme per no tenir en compte la federació en l´estada de l´Stade Toulousain. - Josep Pintat va ser el primer a qui l´executiva liberal va demanar si volia ser cap de llista a les generals. Per això, segons el conseller general Ferran Costa, els han decebut les paraules de Pintat que els liberals no tenen estructura. - La CASS reitera que cal augmentar la cotització a la branca de jubilació per garantir la sostenibilitat de les pensions. El president del consell d´administració també ha apuntat un augment de les cotitzacions a la branca general progressiva i cada any. - Dels candidats a cap de Govern també n´ha parlat aquest dilluns Antoni Martí. Creu que han de tenir experiència de gestió dins el món de la política i considera que DA és qui pot aportar aquest perfil, tot i que assegura que encara no s´ha escollit candidat. - FEDA s´ha marcat com a objectiu pels propers anys incrementar, encara més, la millora de l´estalvi energètic. També ha informat que es preveu que el consum elèctric baixarà un 1% aquest 2017. - Els accionistes majoritaris de BPA volen portar al tribunal de justícia europeu l´anomenada llei BPA. Text aprovat el 2015 arran de la crisi del banc i que transposa una directiva europea. Els germans Cierco consideren que la directiva no s´ha aplicat correctament.Demanen 360 milions d´euros per danys i perjudicis. - El 35è aniversari de la creació de Pal ha dut la inauguració d´un nou edifici de serveis al coll de Botella. L´espai disposa de 1.500 metres quadrats en dues plantes i acollirà, per exemple, tres punts gastronòmics i venda de forfets. Els 2,3 milions d´euros que costa els ha sufragat el comú de la Massana amb excedents de tresoreria.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

"L'allau d'Arinsal" guanya el Pirene d'audiovisual

  Noticies » Cultura   05 de desembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Ràdio i Televisió d'Andorra està d'enhorabona. El documental "L’allau d’Arinsal”, dirigit per Anna Pifarré, realitzat per Ignasi Llobet, i produït per Eva Pons, RTVA i el CENMA, s´ha emportat part del premi de Pirene d´audiovisual per un treball que recull les vivències, la gestió i l´aprenentatge de l´allau que el 1996 va arrasar part del poble d´Arinsal afectat per la canal de les Fonts.

Imatges devastadores d´una allau mai vistes, testimonis que van viure les hores més tenses i especialistes que expliquen amb rigor científic l’impacte que va causar l’allau d’Arinsal del 1996. Un documental que l´any passat es va emetre per Ràdio i Televisió d´Andorra dirigit per Anna Pifarré i realitzat per Ignasi Llobet i produït per Eva Pons, RTVA i el Centre de la Neu i la Muntanya.

"L'execució que han fet de la idea que els vam passar ha sigut espectacular, amb rigor científic, rigor documental i un caire divulgatiu que sovint és difícil compaginar-ho", assegura el cap d'Àrea de Medi Físic del CENMA, Marc Pons.

El treball ha rebut el premi Pirene de reportatge de premsa audiovisual ex aequo amb ´Ella, la vall´ un relat sobre la vall d´Aguilar dirigit per Albert Cristòfol i Albert Galindo, que parla de les zones de muntanya amb pocs habitants des d´un punt de vista femení. "Hi ha molts pobles deshabitats, molt poca gent vivint-hi. Volíem retratar quin és el modus vivendi possible avui en dia en un lloc com les valls d'Aguilar i projectar quin pot ser el tipus d'activitat econòmica que s'hi faci", explica el codirector Albert Galindo.

En l´apartat escrit el jurat ha decidit premiar per unanimitat el dossier “Pobles buits” (revista Cadí-Pedraforca) coordinat per Carles Pont on parla de la pervivència dels pobles petits de muntanya.

En la primera edició del premi de temàtica mediambiental, el guardó ha estat per a Mari Ange Lobera per un recull de reportatges que mostren la diversitat i la importància de la natura a Pyrénées Magazine.

En la 22a edició del premi de periodisme interpirinenc s´han presentat 39 treballs, 35 de premsa escrita i 4 audiovisuals de ràdio i televisió.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Rubén Calvo / Sergi Linares
Foto: Govern d'Andorra