- El Tribunal Constitucional anul·la els escorcolls al despatx professional i al domicili dels germans Cierco arran de la demanda per revelació de secret bancari de la família Pujol. El Constitucional conclou que es va vulnerar el seu dret a la intimitat per la poca concreció del registres. I que també es va vulnerar el dret a la defensa arran dels materials intervinguts. - El policia jutjat per maltractament a un detingut serà molt probablement expulsat del cos. La investigació ha confirmat les agressions, que constitueixen una falta molt greu segons la llei de la policia. L´agent feia poc que formava part del cos, ja que pertany a una de les últimes promocions. - SDP lamenta el mal camí que al seu parer està agafant la reforma de la Funció Pública. Els progressistes creuen que no és seriós que el Govern plantegi ara als sindicats fer canvis a la reforma. També lamenta que el síndic posi límits a l´hora de consultar la informació sobre les adjudicacions a l´empresa SPAI que el cap de Govern ha enviat al parlament. - El vicepresident del consell d´administració de Vall Banc, Cristoph Lieber, ha renunciat. L´entitat ho atribueix a motius personals. Lieber havia exercit com a conseller delegat des que JC Flowers va adquirir Vall Banc. L´octubre del 2017 es va fer una reestructuració de la cúpula i Lieber va decidir deixar de ser la cara visible per fer-se càrrec d´una gestora d´actius alemanya, també propietat de JC Flowers. - A Andorra hi ha 1.250 joves amb problemes d´addicció a les drogues o a l´alcohol. Són dades que dona la recent creada associació Fills d´Andorra, que fa una crida a les famílies que es troben en aquesta situació. Entre altres coses, reclamen al Govern que busqui solucions i que rebaixi l´edat penal a setze anys. A l´"Ara i aquí", les impulsores han explicat la seva història.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

30 quilòmetres de camí per promoure l'estil de vida saludable

  Noticies » Societat   03 de juliol, 2017
www.andorradifusio.ad

El Govern i els comuns inauguren el Camí saludable dels drets humans, una travessa de 30 quilòmetres que connecta el pont de Fontaneda, a Sant Julià de Lòria, amb el parc natural de la vall de Sorteny, a Ordino. Des de l´Organització Mundial de la Salut han aplaudit la iniciativa i esperen que serveixi d´exemple per als estats europeus.

El Camí saludable dels drets humans inaugurat aquest dilluns, que uneix el pont de Fontaneda, a Sant Julià de Lòria, amb el parc natural de la vall de Sorteny, a Ordino, dóna a conèixer la Declaració universal dels drets humans del 1948, divulgant els trenta articles que s´inclouen en cada un dels punts quilomètrics de la travessa. 

L´objectiu del camí també és promoure un estil de vida saludable, dins el pla de Salut 2020, com ha explicat el ministre Carles Álvarez. Una iniciativa que ha estat molt ben valorada per l´Organització Mundial de la Salut.  El cap de l'oficina de Barcelona de l'OMS, Tamás Evetovits, la troba "excel·lent" i creu que "tots els estats europeus l'haurien de seguir", perquè "Andorra va més enllà argumentant que la gent hauria de tenir el dret d'un accés senzill a un estil de vida saludable".

De fet, la idea del Govern és que la iniciativa pugui ser exportable i el setembre del 2018 Andorra proposarà al comitè regional de l’OMS que creï una xarxa internacional de camins saludables dels drets humans. 

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges Xavi Fajardo