- Un bomber ha mort aquest dilluns a Lanzarote en un accident d´ala delta. La notícia ha commocionat el cos, que aquest migdia ha confirmat la desaparició del seu company. Toni Gràcia Armengol participava en un campionat internacional, que va finalitzar dissabte. Les primeres hipòtesis indiquen que hauria mort per un fort traumatisme cranioencefàlic. - La part alta de l´avinguda Meritxell mantindrà finalment el doble sentit de circulació, tot i reduir l´amplada de la calçada i canviar el paviment per induir a una circulació més lenta. Ho ha explicat el cap d´equip encarregat del projecte, que també ha exposat els elements d´Smart City que s´hi introduiran. - L´autòpsia del bomber que va patir un accident d´ala delta aquest dilluns a Lanzarote demostra que la causa de la mort va ser l´impacte de la caiguda. El cos serà incinerat a les illes Canàries. Toni Gràcia Armengol, de 49 anys, es trobava a Lanzarote on la setmana anterior havia participat en una competició internacional d´ala delta. - Els tres consellers que continuen al grup liberal qüestionen els arguments de Josep Pintat i els seus afins per trencar el grup parlamentari. Jordi Gallardo, Judit Pallarés i Ferran Costa creuen que les divergències per la reforma comunal era un tema tancat. Gallardo assegura que el partit no ha volgut excloure ningú del procés d´elecció de candidat.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

30 quilòmetres de camí per promoure l'estil de vida saludable

  Noticies » Societat   03 de juliol, 2017
www.andorradifusio.ad

El Govern i els comuns inauguren el Camí saludable dels drets humans, una travessa de 30 quilòmetres que connecta el pont de Fontaneda, a Sant Julià de Lòria, amb el parc natural de la vall de Sorteny, a Ordino. Des de l´Organització Mundial de la Salut han aplaudit la iniciativa i esperen que serveixi d´exemple per als estats europeus.

El Camí saludable dels drets humans inaugurat aquest dilluns, que uneix el pont de Fontaneda, a Sant Julià de Lòria, amb el parc natural de la vall de Sorteny, a Ordino, dóna a conèixer la Declaració universal dels drets humans del 1948, divulgant els trenta articles que s´inclouen en cada un dels punts quilomètrics de la travessa. 

L´objectiu del camí també és promoure un estil de vida saludable, dins el pla de Salut 2020, com ha explicat el ministre Carles Álvarez. Una iniciativa que ha estat molt ben valorada per l´Organització Mundial de la Salut.  El cap de l'oficina de Barcelona de l'OMS, Tamás Evetovits, la troba "excel·lent" i creu que "tots els estats europeus l'haurien de seguir", perquè "Andorra va més enllà argumentant que la gent hauria de tenir el dret d'un accés senzill a un estil de vida saludable".

De fet, la idea del Govern és que la iniciativa pugui ser exportable i el setembre del 2018 Andorra proposarà al comitè regional de l’OMS que creï una xarxa internacional de camins saludables dels drets humans. 

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges Xavi Fajardo