- La junta de presidents decidirà aquest dimarts si corrobora la proposta per reformar el grup mixt. A grans trets, la reforma atorgaria a Josep Pintat la presidència del grup, substituint Pere López, el qual ocuparia el càrrec de president suplent. - La segona fase de les obres d´embelliment de l´avinguda Tarragona, que s´han iniciat aquest dilluns, quedaran enllestides al mes d´abril, segons ha avançat la cònsol major de la capital, Conxita Marsol. Entre altres millores, es crearà un carril bici i es mantindran els dos carrils de circulació en ambdós sentits. - Més de vint persones amb discapacitat encara tenen un contracte de baix rendiment. El Govern recorda que són contractacions il·legals i treballa perquè més empreses se sumin a les 10 que ja hi ha a la xarxa d´empreses inclusives. Aquest dilluns s´han incorporat tres més. - Els treballs de l´ampliació de l´escola andorrana de Santa Coloma comencen aquest estiu i s´allargaran per espai de 18 mesos. Es construiran 18 aules noves i s´aconseguirà reagrupar tots els estudiants del mateix sistema educatiu en un únic edifici. - Ha començat el judici pel cas BPA. L´arribada dels 25 acusats i els seus advocats ha causat una gran expectació. Fins a l´entrada de la sala, a Prada Casadet, s´ha apropat l´accionista majoritari de BPA, Higini Cierco, que ha saludat Joan Pau Miquel, el principal acusat en aquesta causa i a la resta dels seus excompanys. La vista ha començat amb la presentació de les qüestions prèvies.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Andorra entrarà a la comunitat de països de llengua portuguesa

  Noticies » Política   13 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

Andorra formarà part de la comunitat de països de llengua portuguesa com a observador associat. El cap de Govern creu que cal un gest amb aquesta comunitat. Només Luxemburg acull en percentatge més residents portuguesos.

Reconèixer la importància de la comunitat portuguesa a Andorra. Així justifica el cap de Govern l'entrada a la comunitat de països de llengua portuguesa com a observador associat. Una decisió que es va aprovar dimecres al Consell de Ministres i que aquest divendres s'ha traslladat al primer ministre portuguès, Antonio Costa.

L'objectiu d'aquesta adhesió és renovar un conveni bilateral signat l'any 2000 sobre educació, turisme i cultura. La voluntat del cap de Govern és que se signi aquest any. Per això, ha convidat Antonio Costa a Andorra.

El cap de Govern i el primer ministre de Portugal s'han trobat aquest divendres a Lisboa per abordar diverses qüestions bilaterals. Una de les més importants, la recent petició d'Antonio Costa a l'Agència Tributària portuguesa per retirar Andorra aquest any de la llista de països de baixa tributació.

Informa: Ana Alamán
Imatge: Marta Paixà