- Dijous a les nou del matí és l´hora en la qual el cap de Govern ha convocat els sindicats per obrir una taula de treball per negociar aspectes de la llei de Funció Pública. El Govern ho confirmava a través d´un comunicat afegint que les modificacions es podrien fer a través d´esmenes del grup demòcrata, per no endarrerir excessivament el procés de tramitació del text. - Mor aquest dilluns un home per causes naturals a les pistes de Pal. Es tracta d´un ciutadà francès de 56 anys que hauria mort a causa d´un infart mentre esquiava amb la seva família. Segons el cos d´ordre, el succès s´hauria produït quan l´home estava baixant per una pista de dificultat baixa, la de Besurt 2. Tot i els esforços dels equips d´emergència, no han pogut reanimar a l´home. - El soldat de 24 anys mort a Síria el passat 10 de febrer, era resident espanyol. Militava a les forces kurdes lluitant contra l´Estat Islàmic i es va unir a la campanya turca per raons humanitàries. Samuel Prada León nascut a Ourense, vivia des de feia molts anys al Principat on va passar la seva etapa escolar, primer al Sagrada Família i posteriorment al Sant Ermengol. - El comú d´Andorra la Vella està disposat a entrar en el finançament de la construcció del recinte multifuncional. També a cedir-ne gratuïtament els terrenys. Segons Conxita Marsol, n´hi hauria tres de disponibles i amb possibilitats. La cònsol major de la capital ja ha transmès aquesta voluntat al Govern, que continua avaluant la viabilitat del projecte. - El comú de la Massana invertirà 1,7 milions d´euros en la millora de la xarxa d´aigües. Es preveu que les obres estiguin enllestides a començament d´estiu. Des de la majoria es destaca que la inversió destinada serà sufragada amb excedents de la tresoreria, per la qual cosa no caldrà recórrer a crèdits.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Andorra necessitarà més mediadors quan s'aprovi la llei

  Noticies » Societat   24 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

Des de fa tres mesos el projecte de llei de mediació està al Consell General i es preveu que en quatre mesos ja s'hagi aprovat. A Andorra hi ha 20 mediadors formats, però tan sols n'exerceixen tres. Amb la llei els batlles podran derivar casos a mediació i es preveu que la feina augmenti.

El mediador Ramon Tena defensa que és una via molt interessant per a Andorra. Assegura que "té grans avantatges: la primera és la confidencialitat, i la segona és que permet mantenir les relacions comercials, familiars i laborals". Afegeix que "en un país petit com Andorra gairebé qualsevol cas és susceptible d'anar a mediació". Posa com a exemple els "repartiments d'herències, separacions i divorcis, separacions de socis, o problemes entre proveïdors i clients", que actualment van a la Batllia.

Tena ha recordat que, a banda del batlle, la llei també preveu que les parts puguin decidir la mediació abans d'anar a Batllia. Els preus del mediador seran més o menys els que tenen els advocats i els saigs.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Jordi Seabra
Locució: Yasmina Canedo