- Dijous a les nou del matí és l´hora en la qual el cap de Govern ha convocat els sindicats per obrir una taula de treball per negociar aspectes de la llei de Funció Pública. El Govern ho confirmava a través d´un comunicat afegint que les modificacions es podrien fer a través d´esmenes del grup demòcrata, per no endarrerir excessivament el procés de tramitació del text. - Mor aquest dilluns un home per causes naturals a les pistes de Pal. Es tracta d´un ciutadà francès de 56 anys que hauria mort a causa d´un infart mentre esquiava amb la seva família. Segons el cos d´ordre, el succès s´hauria produït quan l´home estava baixant per una pista de dificultat baixa, la de Besurt 2. Tot i els esforços dels equips d´emergència, no han pogut reanimar a l´home. - El soldat de 24 anys mort a Síria el passat 10 de febrer, era resident espanyol. Militava a les forces kurdes lluitant contra l´Estat Islàmic i es va unir a la campanya turca per raons humanitàries. Samuel Prada León nascut a Ourense, vivia des de feia molts anys al Principat on va passar la seva etapa escolar, primer al Sagrada Família i posteriorment al Sant Ermengol. - El comú d´Andorra la Vella està disposat a entrar en el finançament de la construcció del recinte multifuncional. També a cedir-ne gratuïtament els terrenys. Segons Conxita Marsol, n´hi hauria tres de disponibles i amb possibilitats. La cònsol major de la capital ja ha transmès aquesta voluntat al Govern, que continua avaluant la viabilitat del projecte. - El comú de la Massana invertirà 1,7 milions d´euros en la millora de la xarxa d´aigües. Es preveu que les obres estiguin enllestides a començament d´estiu. Des de la majoria es destaca que la inversió destinada serà sufragada amb excedents de la tresoreria, per la qual cosa no caldrà recórrer a crèdits.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Baixa el nombre d'avortaments d'andorranes a Catalunya, especialment entre les més joves

  Noticies » Societat   12 de febrer, 2018
www.andorradifusio.ad

114 dones andorranes van avortar a Catalunya el 2016. Es tracta d'un 5% menys que les que van decidir interrompre l'embaràs l'any anterior. De les dades recollides per la Generalitat destaca el descens dels avortaments entre les més joves. D´una vintena el 2015 es va passar a 6 l´any següent.

Baixa el nombre de dones que van decidir avortar en clíniques de Catalunya el 2016. Segons les dades fetes públiques pel departament de salut de la Generalitat, l´any passat van interrompre l´embaràs de manera voluntària 114 dones d'Andorra. Són sis menys que el 2015.

Les dades de l'administració catalana reflecteixen un fort descens de l'avortament entre les joves menors de 20 anys. El 2016 en van ser 6, una xifra a molta distància de la vintena de l´any anterior. Tanmateix, es mantenen les dones de mitjana edat que van avortar a Catalunya. Concretament entre 20 i 29 anys van ser 41 i entre 30 i 39 anys, 48. Les residents més grans de 39 anys van ser 19.

La majoria de dones que van interrompre voluntàriament l'embaràs eren solteres; el 65%, tenia estudis de segon grau, set de cada deu, i eren assalariades el 80%.

Informa: Ana Alamán