- La manca d´habitatge de lloguer no es pot resoldre per decret. Així ho afirma el ministre d´Afers Socials, que rebutja la proposta sindical de limitar a sis-cents euros el preu del lloguer. Xavier Espot assegura que són mesures per a les quals el Govern no té competències. - El grup Cirsa, un dels grups que vol construir el casino al clot d´Emprivat, ha encarregat al despatx de Norman Foster un projecte immobiliari en aquesta zona. La voluntat és que que inclogui habitatges de luxe, un hotel de cinc estrelles i un centre comercial amb marques Premium. - L´equip Menairons, de l´Escola Andorrana de batxillerat, s´ha proclamat campió de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat i representarà la Universitat d´Andorra a la fase final que es farà a l´abri a Elx. Competiran contra els altres finalistes de les universitats de la Xarxa Vives que tenen el català com a llengua pròpia. - L´església de Sant Pere Màrtir d´Escaldes Engordany ha acollit aquest dissabte la missa funerària en record a Samuel Prada León. Familiars i amics han volgut acomiadar-se del jove resident al Principat de 24 anys, que va perdre la vida a Síria en un combat contra d´Estat Islàmic. La missa s´ha celebrat sense el cos del difunt, que continua a Síria pendent que les milícies kurdes el puguin repatriar. - El FC Andorra ha guanyat aquest dissabte amb claredat al cuer de la lliga, el Valls, per 3 gols a 0. Tot i les nombroses baixes, els de Candi Viladrich han dominat gran part del partit. El resultat permet als andorrans situar-se amb 39 punts. Un pas més cap a la salvació i, fins i tot, mirar cotes més altes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Comença una nova campanya de controls d'alcoholèmia per reduir els accidents

  Noticies » Societat   13 de novembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Reduir els accidents de trànsit a la xarxa viària. Aquest és l'objectiu principal de la campanya de controls d'alcoholèmia que, fins al 8 de gener, ha posat en marxa la policia. Es preveu que se'n faran uns 2.000.

Com en d´altres anys la campanya de controls d´alcoholèmia pretén evitar les conductes de risc mentre es condueix. Avui, un dels punts de control s'ha situat a l'avinguda de Salou, però fins al 8 de gener es distribuiran de 15 a 20 punts similars diàriament per diferents zones. 

Els conductors consideren que aquest tipus de controls són necessaris per evitar accidents. Altres fins i tot demanen que les mesures preventives siguin més radicals. "Cadascú s'hauria de fer el control d'alcoholèmia i que el cotxe no arrenqui si dona positiu", proposa un conductor.

L'agent de policia Francesc Pacheco recorda que les sancions administratives (econòmiques) per als conductors van dels 0,5 als 0.8 grams d'alcohol per litre de sang. Superar els 0,8 grams suposa la detenció. Per als conductors professionals el llindar és més baix: de 0,2 a 0,5, sanció administrativa, i a partir de 0,5 detenció.

Les conseqüències jurídiques poden arribar a comportar fins a dos anys de presó pels conductors professionals i, en determinats casos, la inhabilitació per exercir.

Es preveu fer un nombre de controls similar al de l'any passat, més de 2.000.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatge: Kevin Ribeiro