- La fiscalia demana 4 anys de presó, part ferma, per Josep Vila, excònsol menor d´Andorra la Vella, per dos delictes d´exhibicionisme davant de menors. En el judici celebrat al Tribunal de Corts, la defensa n´ha reclamat l´absolució perquè no el considera culpable. - Una intervenció policial la matinada de dilluns per uns aldarulls ha permès desarticular un punt de distribució d´estupefaents a Escaldes-Engordany. Cinc joves, tres nois i dues noies, han estat detinguts per un delicte contra la salut pública. La policia ha decomissat importants quantitats de droga. Els detinguts han passat a disposició judicial. - El Mundial de trial torna a mitjan juny a Andorra. Tot i que falta la confirmació de l´assemblea de la Federació Internacional, la cita ja figura al calendari. Finalment el nou promotor ha decidit seguir confiant en Sant Julià com a seu. - Ordino-Arcalís haurà de contractar més monitors d´esquí per cobrir les mateixes hores de classe que la temporada passada. És una de les conseqüències dels nous contractes pels monitors. Un nou escenari que no convenç la direcció, que es mostra expectant. Xabier Ajona ha lligat l´interès d´inversors per SECNOA a la credibilitat del pla director. - Liberals d´Andorra dona quinze dies als aspirants a ser cap de llista del partit per presentar candidatura. Inicia així el procés per escollir el candidat, que no implicarà necessàriament primàries si es tanca una candidatura de consens. És una incògnita el que farà l´actual president del grup parlamentari, Josep Pintat.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Comença una nova campanya de controls d'alcoholèmia per reduir els accidents

  Noticies » Societat   13 de novembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Reduir els accidents de trànsit a la xarxa viària. Aquest és l'objectiu principal de la campanya de controls d'alcoholèmia que, fins al 8 de gener, ha posat en marxa la policia. Es preveu que se'n faran uns 2.000.

Com en d´altres anys la campanya de controls d´alcoholèmia pretén evitar les conductes de risc mentre es condueix. Avui, un dels punts de control s'ha situat a l'avinguda de Salou, però fins al 8 de gener es distribuiran de 15 a 20 punts similars diàriament per diferents zones. 

Els conductors consideren que aquest tipus de controls són necessaris per evitar accidents. Altres fins i tot demanen que les mesures preventives siguin més radicals. "Cadascú s'hauria de fer el control d'alcoholèmia i que el cotxe no arrenqui si dona positiu", proposa un conductor.

L'agent de policia Francesc Pacheco recorda que les sancions administratives (econòmiques) per als conductors van dels 0,5 als 0.8 grams d'alcohol per litre de sang. Superar els 0,8 grams suposa la detenció. Per als conductors professionals el llindar és més baix: de 0,2 a 0,5, sanció administrativa, i a partir de 0,5 detenció.

Les conseqüències jurídiques poden arribar a comportar fins a dos anys de presó pels conductors professionals i, en determinats casos, la inhabilitació per exercir.

Es preveu fer un nombre de controls similar al de l'any passat, més de 2.000.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatge: Kevin Ribeiro