El comú d'Encamp insta a la reflexió per evitar la dissolució de Grandvalira

www.andorradifusio.ad

Preocupació a Encamp per la petició de l´accionista majoritari de SAETDE de disoldre NEVASA, la societat explotadora de Grandvalira. Des del comú s´insta a la reflexió de les parts per reconduir la situació i poder mantenir un projecte que ha estat un revulsiu per Encamp i pel país. Joan Viladomat ha fet la petició durant el consell d´administració de NEVASA, que ha iniciat un procés de liquidació que podria durar dos anys.

El comú d'Encamp ha estat la primera de les parts implicades a reaccionar davant la decisió de Joan Viladomat de dissoldre la societat Nevasa. En un comunicat, la corporació assegura que desconeix les raons de fons que justifiquen la decisió dels socis majoritaris de Saetde, i afegeix que aquests han anunciat que les donaran a conèixer en breu de forma pública.

Encamp ha expressat la seva preocupació per la situació que s'ha generat i les conseqüències que aquest fet pot comportar en la continuïtat del projecte Grandvalira. Així, insta a la reflexió de les parts implicades "per reconduir la situació i mantenir un projecte de país que ha aconseguit situar Andorra com una de les principals destinacions d'esquí del sud d'Europa". De fet, recorda que la unió d'esforços a l'hora de gestar el projecte Grandvalira ha suposat "un revulsiu per a la nostra parròquia i per al país", alhora que ha contribuït de forma decisiva a posicionar el Principat a través d'una marca associada a la qualitat, la innovacié i el bon servei. 

El comú d'Encamp entén que la millor opció per a la parròquia "és evitar la dissolució de Nevasa", però si les postures acaben esdevenint irreconciliables, "Encamp defensarà els interessos de la parròquia i de Saetde, societat de la qual forma part".  . 

També s'ha pronunciat sobre l'afer el conseller de la minoria socialdemòcrata al comú, Joan Sans, que lamenta la situació. Opina que "si s'acaba traduint en la desaparició de la marca Grandvalira és un cop fort a escala estatal". És "la marca més potent de turisme a casa nostra i malauradament la corda estava tensadíssima", afegeix.

El president suplent del grup liberal, Jordi Gallardo, ha dit que des del partit entenen la situació i la respecten, però que lamenten que s'hagi arribat a aquest punt. Han recordat la importància de les inversions privades com la de Viladomat a l'hora d'impulsar el país, i han demanat que s'intenti reconduir la situació. "Viladomat, com a privat que ha invertit moltíssim en aquest país, té tot el dret del món a prendre aquesta decisió, però lamentem que s'hi hagi vist abocat. La comercialització, el posicionament i el renom que té Grandvalira és una cosa que no ens podem permetre perdre com a país", ha insistit. Gallardo també s'ha ofert a fer de pont entre les dues parts si és necessari, i ha recordat la importància de la marca Grandvalira arreu del món.

SAETDE ha demanat la dissolució de la societat explotadora de Grandvalira en la reunió del consell d´administració de NEVASA. La petició impulsada per la família Viladomat activa els mecanismes jurídics que han de dur al final de la marca Grandvalira. Així, en trenta dies s´ha de celebrar una assemblea extraordinària per començar a fer la liquidació de la societat, que hauria de durar uns dos anys. La petició arriba dies després que Viladomat presentés un recurs contra el projecte de plataforma esquiable de Soldeu

Informa: Judit Pedrós / Agència ANA / Ana Alamán

Comparteix:

Viladomat fa trontollar la marca Grandvalira El canvi en les inversions del fons de jubilació no evitarà que s'esgoti el 2037